El Refugi d’Animals del Ripollès, a punt d’inaugurar

23 de setembre de 2010

altEl Refugi d’Animals del Ripollès serà inaugurat aquest proper dissabte 25 de setembre a les 12 del migdia. A partir d’aquest dia es posarà en marxa un equipament molt reivindicat a la comarca, que podrà acollir fins a 60 gossos i una quinzena de gats que esperaran a ser adoptats ben aviat per persones que es comprometin a tenir-ne cura.

El recinte, de 1.900 m2, es troba situat a la zona de Baups (mapa de situació), a Ripoll, en un entorn aïllat i envoltat de natura. El refugi consta de tres nivells, que descansen sobre tres feixes d’un turó. En un primer nivell hi ha una oficina, una sala de cures, un espai que servirà com a magatzem, el recinte o box per a gats i una zona de quarantena. En un segon nivell s’hi troben instal·lats els boxs per a gossos. Actualment n’hi ha 24, amb capacitat de fins a 48 gossos, depenent de la seva mida. Finalment, en un tercer nivell, hi ha una zona d’esbarjo amb una bassa, un espai preparat per acollir fins a 10 boxs més per si hi hagués necessitat de creixement i una petita depuradora.
 
alt
Les obres de construcció del refugi es van iniciar el desembre de 2009, s’han realitzat en tres fases i han tingut un cost total de 276.894 euros, finançats en un 40% a través del Pla Únic d’Obres i Serveis del departament d’Administració Local, en un 15% a través del departament de Medi Ambient, en un 13% a través de DipSalut i la resta a través de recursos propis pendents de recuperar amb subvencions ja sol·licitades.

L’acte d’inauguració de la nova instal·lació comptarà amb la presència del president del Consell Comarcal, Enric Pérez; el director general d’Administració Local, Carles Bassaganya i el director dels Serveis Territorials de Medi Ambient i Habitatge a Girona, Emili Santos.

En cas de pluja, l’acte institucional es traslladarà a la seu del Consell Comarcal del Ripollès, on s’instal·larien uns plafons explicatius del nou equipament.

 

alt

 

Compartiu-ho amb: