El reivindicat Refugi d’Animals del Ripollès ja camina

25 de setembre de 2010

altAquest dissabte unes seixanta persones s’han acostat a la finca de Baups, a Ripoll, per veure com és el nou Refugi d’Animals del Ripollès, que  al migdia ha quedat inaugurat. Després de nou anys de reivindicació, sobretot per part dels voluntaris de l’associació Protectora d’Animals del Ripollès, i de gestions per part del Consell Comarcal del Ripollès per trobar terrenys, fer el projecte i aconseguir finançament, el nou equipament ja és una realitat.

Podrà acollir fins a 60 gossos i una quinzena de gats que esperaran a ser adoptats per persones que es comprometin a tenir-ne cura. De moment, nou gossos adults, sis cadells i quatre gats seran els primers inquilins de la instal·lació. Es situa a la finca de Baups, al camí de Casadessús, Pk 2.300 (veure mapa) i compta amb pàgina web pròpia www.refugiripolles.net des de la qual es pot contactar amb els responsables del refugi (correu: refugiripolles@gmail.com).
 
alt
  
 
Segons Enric Pérez, president del Consell Comarcal del Ripollès, “per fi tenim unes instal·lacions del segle XXI que ens responen a una necessitat de fa molt de temps i per la qual també han lluitat els meus predecessors, Fina Del Pozo i Miquel Sitjar”. Pérez ha volgut recordar una cita que diu que el nivell d’educació i cultura d’una societat es mesura per la manera com es tracten els animals. És per això que, segons Pérez, “avui el Ripollès ha fet un pas endavant com a societat”.
 
alt
Alcaldes com el d’Ogassa, Sant Joan de les Abadesses i l’alcaldessa de Ripoll, així com consellers comarcals, tècnics i amics dels animals en general, han set presents a l’acte d’inauguració, que també ha comptat amb el director dels Serveis Territorials de Medi Ambient a Girona, Emili Santos, i el director general d’Administració Local, Carles Bassaganya. Santos ha destacat que equipaments com aquest són molt necessaris en una societat que cada vegada abandona més els animals i que amb el nou refugi es dóna cobertura a la necessitat derivada de la modificació de la llei de protecció dels animals del 2003, en què es va prohibir el sacrifici dels animals domèstics. Per la seva banda, Carles Bassaganya ha volgut destacar el paper del Consell Comarcal, vital per als municipis petits que veuen sobrepassada la seva capacitat de resposta, com ha estat el cas de la construcció d’aquest refugi.
 
  alt  alt
El recinte, de 1.900 m2, es troba situat en un entorn aïllat i envoltat de natura. El refugi consta de tres nivells, que descansen sobre tres feixes d’un turó. En un primer nivell hi ha una oficina, una sala de cures, un espai que servirà com a magatzem, el recinte o box per a gats i una zona de quarantena. En un segon nivell s’hi troben instal·lats els boxs per a gossos. Actualment n’hi ha 24, amb capacitat de fins a 48 gossos, depenent de la seva mida. Finalment, en un tercer nivell, hi ha una zona d’esbarjo amb una bassa, un espai preparat per acollir fins a 10 boxs més per si hi hagués necessitat de creixement i una petita depuradora.

 

alt
Les obres de construcció del refugi es van iniciar el desembre de 2009, s’han realitzat en tres fases i han tingut un cost total de 276.894 euros, finançats en un 40% a través del Pla Únic d’Obres i Serveis del departament d’Administració Local, en un 15% a través del departament de Medi Ambient, en un 13% a través de DipSalut i la resta a través de recursos propis pendents de recuperar amb subvencions ja sol·licitades.
Compartiu-ho amb: