El Ripollès lamenta la pèrdua de Joan Triadú

1 d'octubre de 2010

altEl Consell Comarcal del Ripollès lamenta la pèrdua de l’escriptor i pedagog ribetà Joan Triadú i Font, que va morir ahir a l’edat de 89 anys. Enguany aquest ens havia celebrat la 19ena edició dels Premis literaris infantils i juvenils que porten el seu nom i va tenir ocasió de gaudir de la seva presència en l’acte de lliurament  dels premis el dia 22 d’abril passat.

alt
Guanyadors XIX Premis literaris Joan Triadú – 22 abril 2010
Joan Triadú gairebé mai va fallar a la seva cita anual per animar els joves en l’aventura d’escriure i fer volar la imaginació. Segons Enric Pérez, president del Consell Comarcal del Ripollès, “trobarem a faltar la seva presència el dia del repartiment de premis perquè les seves paraules entranyables sempre feien reflexionar”. Per Pérez, “hem perdut un referent cultural per Ribes de Freser, pel Ripollès i per Catalunya, ja que el seu activisme i la defensa de la llengua i la cultura catalanes, sobretot en l’època del franquisme, han estat exemplars”. 
El Consell Comarcal del Ripollès, en nom del seu president i de la pròpia institució, ha expressat el condol als familiars de Joan Triadú i ha assegurat que el llegat de l’escriptor i pedagog continuarà vigent a la comarca amb la celebració anual del certamen literari que porta el seu nom i que servirà any rere any per homenatjar-lo.
alt
Compartiu-ho amb: