El Ripollès intercanvia experiències amb Suècia

6 d'octubre de 2010

altMaria Carme Freixa, vicepresidenta del Consorci Ripollès Desenvolupament, i Esteve Pous, gerent del CEINR (Consorci d’Espais d’Interès Natural del Ripollès), en representació del Grup d’Acció Local Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, van participar en una visita de cinc dies a Suècia per tal de conèixer iniciatives impulsades en entorns rurals importables al nostre territori, juntament amb d’altres representants dels Grups d’Acció Local de Catalunya i amb representants del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural.

L’activitat va tenir lloc la setmana passada (del dilluns 27 al divendres 1), i estava organitzada per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) amb l’objectiu de conèixer projectes endegats en els territoris rurals suecs per incentivar la cooperació entre Suècia i Catalunya, buscant les sinèrgies que permetin impulsar projectes conjuntament.

El grup català va visitar, entre d’altres, el projecte de biogas de Brälanda i una microempresa de producció de bioenergia a partir de biomassa forestal, i el projecte Dalsland Biovärme AB, ambdós ubicats dins de la zona LEADER VÄSTRA SKARABORG.

alt

La visita també va incloure una trobada institucional que va comptar amb la presència de la Xarxa Nacional de Desenvolupament Rural de Suècia i el Consell Suec d’Agricultura, autoritat responsable del Programa de Desenvolupament Rural de Suècia. L’objectiu d’aquesta reunió era intercanviar les experiències de Suècia i Catalunya a l’hora d’aplicar la metodologia LEADER* en els respectius territoris.

La delegació ripollesa, molt satisfeta de la visita, es va interessar especialment per les iniciatives en biomassa per tenir-les en compte a l’hora d’endegar els projectes de biomassa al territori.

*LEADER: metodologia dissenyada per ajudar als agents del món rural a millorar el potencial del seu territori i a  promoure l’aplicació d’estratègies integrades, de qualitat per al desenvolupament sostenible de les zones locals. Aquestes estratègies són elaborades i aplicades pels grups d’acció local (GAL).

Compartiu-ho amb: