Jornades “de la terra al cabàs” i un primer curs de pastors

13 d'octubre de 2010

Aquest divendres 15 d'octubre, en el marc de la Fira de Santa Teresa, Fira Catalana de l'Ovella  2010 de Ripoll, es presentarà el Curs de gestió i maneig  per a emprenedors del Sector Oví, un curs de pastors que s'iniciarà el novembre. D'altra banda i en relació al sector oví i a la responsabilitat social empresarial, l'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura ha programat unes jornades titulades "de la terra al cabàs", que tindran lloc el 18 i 19 d'octubre a Montesquiu.

Una de les prioritats de l'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura és donar suport a iniciatives privades que diversifiquin el teixit socioeconòmic i consolidin les empreses dels diversos sectors del territori. Aquest treball es fa coordinadament amb les entitats i institucions del propi territori i principalment amb el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, així com el Consorci Ripollès Desenvolupament.

Amb aquest objectiu s’han programat dues jornades, pels dies 18 i 19 d’octubre al Castell de Montesquiu, que porten per títol De la terra al cabàs i estan dirigides una al sector agroalimentari i l’altra als productors d’oví.
En la primera jornada, que tindrà lloc el dilluns 18 amb el subtítol de La Responsabilitat Social Empresarial RSE, es presentaran diverses experiències empresarials pràctiques i reeixides de diversificació, comercialització i aplicació de polítiques de Responsabilitat Social Empresarial i producció ecològica. La implantació d’aquesta nova cultura empresarial en l’àmbit rural pretén millorar la gestió i la competitivitat de les empreses del territori rural, tendint a territoris socialment responsables, mitjançant polítiques de gestió econòmica, social i ambiental respectuoses amb les persones i amb l’entorn.
En la segona jornada, que tindrà lloc el dimarts 19 amb el subtítol de Territori pastor. L'oví a casa nostra, es plantejarà la situació de l'oví a casa nostra i es coneixeran diverses iniciatives d’altres territoris per a la promoció i revalorització del sector. Aprofitarem la jornada del 19 per fer una presentació en profunditat, i per a totes aquelles persones interessades, del Curs de Gestió i Maneig per a emprenedors del Sector Oví,que es preveu que comenci aquest novembre.
Aquest curs es presentarà prèviament el divendres dia 15 d'octubre, en el marc de la Fira de Santa Teresa, Fira Catalana de l'Ovella 2010, a la Sala Eudald Graells de Ripoll a les 13.00h.
 
 
Programes de les jornades:
 
 
 
 
 
Compartiu-ho amb: