10 ajuntaments del Ripollès ja disposen de Plans d’Igualtat

14 d'octubre de 2010

Aquest dijous al matí s'han presentat les Diagnosis i Plans d’Igualtat que han elaborat deu municipis del Ripollès (Ripoll, Campdevànol, Ribes de Freser, Sant Joan de les Abadesses, Camprodon, Molló, Setcases, Llanars, Vilallgona de Ter i Sant Pau de Segúries) sota la coordinació de la Diputació de Girona i amb el finançament del SOC i el Fons Social Europeu.

Segons Enric Pérez, president del Consell Comarcal del Ripollès, “a partir del canvi legislatiu del 2007, en què es va donar impuls a les polítiques de gènere, va sorgir un repte al qual l’administració havia de donar resposta. Amb l’ajuda de la Diputació de Girona la meitat dels ajuntaments de la comarca ja disposen d’un pla que busca evitar la discriminació i potenciar la igualtat de gènere.”

Els documents presentats analitzen els punts forts i els punts febles en polítiques de gènere als diferents ajuntaments i, després de passar pels respectius plens, es desplegaran a través d’una Comissió d’Igualtat formada per treballadors de cada corporació local. Segons Carme Serra, tècnica redactora dels plans al Ripollès, “els ajuntaments que hem analitzat tenen un principi d’igualtat bastant assumit. I passa, com en totes les administracions, que hi ha llocs de treball que per motius d’estereotips estan més feminitzats, com pot ser l’àmbit de l’educació o la cura de gent gran, o masculinitzats, com els treballs de peonatge i de seguretat ciutadana”. Les mesures a fer a partir d’aquestes situacions són accions de formació i conscienciació per poder corregir situacions de desigualtat en la gestió dels recursos humans.

Gemma Guzmàn, coordinadora del projecte d’agents d’igualtat de la Diputació de Girona, ha felicitat els municipis del Ripollès “perquè són dels primers de la demarcació a tenir aquests Plans redactats i a punt d’implantar”. Pérez ha afegit que en una segona fase s’intentarà desplegar Plans d’igualtat als municipis restants.

En la presentació d'aquest dijous al matí hi ha participat (d'esquerra a dreta a les fotos): Carme Serra, tècnica redactora dels plans al Ripollès; Enric Pérez, president del Consell Comarcal del Ripollès; Gemma Guzmàn, coordinadora del projecte de desplegament d’agents d’igualtat de la Dipuatció de Girona; Miquel Chulià, tècnic d’igualtat i Lluís López, secretari de l’Ajuntament de Camprodon i impulsor tècnic dels Plans.

Compartiu-ho amb: