El Ripollès, terra d’acampada

15 d'octubre de 2010

El Servei de Joventut del Consell Comarcal del Ripollès ha donat a conèixer les dades sobre els campaments que hi ha hagut aquest any a la comarca, que novament  és una de les terres d’acampada preferides a Catalunya, juntament amb el Berguedà. L’estiu del 2010 el Ripollès ha acollit 110 campaments.

Les sortides han estat organitzades per agrupaments escoltes i associacions d’esplai d’arreu de catalunya, sobretot de la província de Barcelona, seguida de la de Girona (poblacions com Bellcaire d’Empordà, Girona, Olot, Porqueres, Sant Coloma de Farners, etc.).

Uns campaments que s’han establert bàsicament a Les Llosses, Vallfogona de Ripollès, Beget, Toses, Queralbs i Ribes de Freser en zones habilitades o en terrenys llogats pels propietaris i aptes per a l’acampada lliure.

Han tingut lloc a partir de finals de juny fins al mes de setembre, inclòs, amb un nombre més elevat els mesos de juliol i agost. Hi ha participat 3.075 persones, 502 dirigents i 2.573 nens i nenes amb una mijtana de 12 anys d’edat.

Si fem la comparativa amb el 2009, les xifres han baixat una mica. L’estiu del 2009 hi van haver 123 campaments amb una participació de 3.263 persones (604 dirigents i 2.659 nens i nens amb una mitjana d’11 anys d’edat).

Compartiu-ho amb: