Nous cursos de bullying i de gestió de festes populars

28 d'octubre de 2010

El Servei de Joventut del Consell Comarcal del Ripollès ha organitzat dos cursos que es duran a terme el mes de novembre i que responen a necessitats recollides pel mateix Servei des d’entitats, joves i sectors com l’educatiu. Es tracta d'un curs de gestió i organització de festes de caire popular i d'un curs sobre el bullying i les eines per prevenir-lo i detectar-lo.

Per una banda, els dies 6 i 13 de novembre, es farà un Curs de gestió i organtizació de festes de caire popular. Un curs dirigit a entitats, comissions de festes i també a totes aquelles persones que a títol individual vulguin ampliar coneixements sobre la gestió i organització de festes de caire popular.

Es durà a terme al Centre Cívic de Campdevànol, té una durada de 8 hores i és totalment gratuït. El programa inclourà continguts com conceptualització i tipologies de festes, criteris per a la creació de noves festes; motivacions, centre d’interès i desenvolupament de la festa; conceptes de promoció, màrqueting i difusió; organització de comissions de festa; subvencions, managements, normatives i ús de l’espai públic.

Mireu el cartell

D’altra banda, s’ha organitzat un segon curs amb el títol de Bullying: eines per a la prevenció, detecció i intervenció, juntament amb l’Institut de Formació de la Fundació Pere Tarrés. El curs també és gratuït, durarà 20 hores i es farà els dies 20 i 21 de novembre a la seu del Consell Comarcal del Ripollès. S’hi poden inscriure majors de 18 anys i les places són limitades.

Els objectius del curs són familiaritzar-se amb les característiques del bullying i els tipus d’agressions que existeixen, sensibilitzar dels efectes en la víctima i en el grup, aprendre a reconèixer els signes de bullying i donar pautes d’actuació i seguiment, així com eines i recursos per a una resolució pacífica dels conflictes.

Les inscripcions a ambdós cursos es poden fer al Servei de Joventut del Consell Comarcal del Ripollès (972 70 32 11)  i, en el cas del de gestió de festes, al Centre Cívic de Campdevànol.

Mireu el cartell i el programa

Compartiu-ho amb: