L’entesa entre Campdevànol, Vic i Olot assegurarà l’assistència sanitària completa al Ripollès

12 de novembre de 2010

El Ripollès ha valorat molt positivament el conveni de col·laboració signat entre els hospitals de Campdevànol, Vic i Olot el dimarts passat a la seu del Consorci Hospitalari de Vic. Un document que, segons la directora dels Serveis Territorials de Salut a Girona, Marta Pedrerol, “posa sobre la taula les col·laboracions que ja s’estaven duent a terme des de fa anys i és el punt de partida per a la creació de serveis únics multicèntrics. No es mourà el pacient, sinó que es mourà el professional”.

Pedrerol també va destacar la importància d’encaminar-se cap a una xarxa real d’hospitals amb una massa crítica de població, en aquest cas d’unes 300.000 persones, que enforteixi encara més les estructures sanitàries.

El conveni signat assegura la continuïtat de les especialitats amb què ja es col·labora des de fa més d’una dècada, com la d’urologia, diagnòstic per la imatge o oncologia (l’última incorporació); preveu l’ampliació de petites intervencions en el marc d’aquestes especialitats i, sobretot, garanteix una cobertura assistencial completa.

Segons el president del Consell Comarcal del Ripollès, Enric Pérez, “quan es fan infraestructures, com el desdoblament de la C-17, comencen a passar coses. Al Ripollès ho hem començat a notar en l’àmbit econòmic, l’educatiu o fins i tot en la gestió de residus. I ara ha passat en l’àmbit sanitari. Amb la unió dels recursos i els serveis dels hospitals de Campdevànol, Vic i Olot tindrem una gestió sanitària més eficaç i eficient”.

Per l’alcaldessa de Campdevànol, Núria López, “aquesta magnífica notícia, que ens portarà a una nova manera de treballar en equip, ens dóna garanties de futur i ens proporcionarà més serveis, més metges especialistes, més tractaments i més a prop”.

La interrelació dels tres hospitals cerca una eficiència dels recursos i poder cobrir la manca puntual d’especialistes, al mateix temps que millorarà la formació contínua, la promoció interna dels professionals, la recerca i la investigació i, fins i tot, els temes de docència. Segons el gerent de l’Hospital Comarcal de Campdevànol, Joan Grané, “des del nostre centre podrem oferir estades periòdiques a persones que estiguin fent formació en els altres dos hospitals. Nosaltres, com a fet diferencial, podem aportar l’experiència en la gestió d’àrees bàsiques de salut”.

Grané va explicar que en aquests moments els tres centres hospitalaris estan treballant en temes de digestologia, diagnòstic per la imatge i sistemes d’informació. Jaume Vilarrasa, president del patronat de l’Hospital Comarcal de Campdevànol, va afegir que un dels objectius a llarg termini serà treballar per incorporar l’hemodiàlisi al centre ripollès.

Compartiu-ho amb: