Presentada la futura Via ciclista del Ter entre Sant Joan i Setcases

16 de novembre de 2010

El secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, i el president del Consell Comarcal del Ripollès, Enric Pérez, van presentar aquest dilluns davant dels alcaldes del Ripollès la futura Via ciclista del Ter entre Sant Joan de les Abadesses i Setcases. Aquesta via, per a ciclistes i vianants, s’emmarca en el Pla estratègic de la bicicleta elaborat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques i en el Pla de Foment turístic del Consorci Alba-Ter i té com a objectius principals fomentar la mobilitat en bicicleta i potenciar els valors naturals i culturals de l’entorn del riu Ter i dels municipis riberencs.

La setmana vinent es publicarà al DOGC l’anunci d’informació pública de l’estudi informatiu i l’estudi d’impacte ambiental del tram entre Sant Joan de les Abadesses i Vilallonga de Ter, per tal que administracions, entitats i particulars presentin les propostes que considerin oportunes. Aquests estudis preveuen la futura continuïtat de la via fins a Setcases.

El tram que se sotmetrà a informació pública té una longitud de 21,5 quilòmetres i uneix els municipis de Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Segúries, Camprodon, Llanars i Vilallonga de Ter. L’actuació comportarà una inversió estimada en prop de 5 MEUR. En fases posteriors, es desenvoluparan els trams situats entre Sant Joan de les Abadesses i Vic.

L'alcalde de Camprodon, Esteve Pujol; l'alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué; el Secretari de Mobilitat, Manel Nadal; el president del Consell Comarcal, Enric Pérez; l'alcalde de Setcases, Jaume Busquets i el president de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, Josep Coma, després de la presentació del nou itinerari

 

Tot l’itinerari de la Via ciclista es desenvolupa per la vall del Ter i en el seu disseny s'han seguit criteris de seguretat per als usuaris, màxima adaptació al terreny i aprofitament d'itineraris ja existents.

Aquest tram de la Via ciclista del Ter s’inicia a Sant Joan de les Abadesses, on enllaçarà amb la Ruta del Ferro i del  Carbó i amb la futura via verda procedent d’Olot, i finalitza passat el nucli de Vilallonga de Ter. Té una longitud de 16 quilòmetres i una amplada de tres metres.

En conjunt, es preveu la construcció de 10 noves passarel·les, així com l’ampliació d’un pont i la construcció d’un pas inferior.

 

Veure nota de premsa del departament de PTOP

Compartiu-ho amb: