Es presenta un curs per formar treballadores familiars

18 de novembre de 2010

Una vintena de persones participaran en un curs de formació en Treball Familiar organitzat pel Consorci d'Acció Social de Catalunya en col·laboració amb el Consorci de Benestar Social del Ripollès, que començarà a partir del mes de desembre a la seu del Consorci Ripollès Desenvolupament. Ahir es va fer la presentació del curs a les participants amb la presència del president del Consorci de Benestar Social del Ripollès, Enric Pérez; la vicepresidenta del Consorci Ripollès Desenvolupament, Carme Freixa i representants de l'Associació de Treballadores Familars de Catalunya.

Per Enric Pérez, "arran dels canvis legislatius que han portat a la universalització dels serveis socials se'ns ha obert un repte, sobretot en una comarca amb una població envellida com la nostra, que al mateix temps pot ser una oportunitat: la formació que professionalitzarà tot un sector". Pérez va afegir que cursos com aquest dignifiquen i donen valor social a una tasca imprescindible en la nostra societat.

El curs, organitzat en col·laboració amb el Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat i amb el finançament de l'obra social de La Caixa, començarà el mes de desembre, constarà de 716 hores i és totalment subvencionat. El seu objectiu és el de formar professionals com a treballadors/es familiars perquè puguin treballar amb una titulació reconeguda en l'àmbit d'atenció a les persones. És un curs ocupacional que constarà d'una part teòrica i una part de pràctiques en centres. Les temàtiques que tractarà són l'higiene i atenció sanitària domiciliària, atenció i suport psicosocial domiciliari, suport domiciliari i alimentació familiar i entrenament en les habilitats d'autonomia personal i social.

Aquest curs també es durà a terme en altres poblacions catalanes com Caldes de Malavella, Vilanova de Bellpuig, Sant Cugat del Vallès i Vic.

Compartiu-ho amb: