Les escoles del Ripollès fomenten el consum de fruita

26 de novembre de 2010

Durant aquest curs, 11 escoles del Ripollès participen en el Pla de Consum de fruita a les escoles finançat pel Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya i la Unió Europea. Els centres escolars que seguexin aquest programa, que porta per nom“A la nostra escola mengem + fruita”, hauran de realitzar activitats per fomentar el consum de fruita, verdura, fruita seca, llegums i aigua en lloc de llaminadures, begudes refrescants i brioxeria, entre els alumnes de primària.

Cada escola haurà d'executar com a mínim una d'aquestes propostes:

– Unitats didàctiques proposades pels Departaments de Salut i d’Educació amb objectius adequats a cada cicle.

– Altres unitats didàctiques i activitats de promoció de l’alimentació saludable per part d’entitats que rebin suport del Pla impulsor de l’activitat física i l’alimentació (PASS) del Departament de Salut o l’equivalent del Departament d’Educació i aquelles que autoritzi expressament el Departament d’Acció Rural dins del Pla de consum de fruita.

– Visites a mercocàmeres, centrals fructícoles o explotacions agrícoles.

– Creació i manteniment d’horts escolars.

Enguany aquest programa es realitzarà a 197 centres de la Regió Sanitària de Girona. Els del Ripollès són el CEE Doctor Ramon Suriñach de Ripoll, l’Institut Escola de Sant Joan de les Abadesses i les escoles Pirineu de Campdevànol, Les Moreres de Llanars, Joan Maragall, Salesians, Tomàs Raguer i Vedruna de Ripoll; l’Esquirol d’Ogassa, Els Pinets de Sant Pau de Segúries i La Daina de Vilallonga de Ter.

L'Agència de Protecció de la Salut al Ripollès, amb seu al Consell Comarcal del Ripollès, serà qui supervisarà el funcionament del Pla a les escoles de la comarca.

Descarregueu-vos el díptic clicant sobre la imatge:

 

Compartiu-ho amb: