Les escoles del Ripollès fomenten el consum de fruita

Portada » Notícies » Noticies » Les escoles del Ripollès fomenten el consum de fruita

Les escoles del Ripollès fomenten el consum de fruita

Publicat el

Durant aquest curs, 11 escoles del Ripollès participen en el Pla de Consum de fruita a les escoles finançat pel Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya i la Unió Europea. Els centres escolars que seguexin aquest programa, que porta per nom“A la nostra escola mengem + fruita”, hauran de realitzar activitats per fomentar el consum de fruita, verdura, fruita seca, llegums i aigua en lloc de llaminadures, begudes refrescants i brioxeria, entre els alumnes de primària.

Cada escola haurà d'executar com a mínim una d'aquestes propostes:

– Unitats didàctiques proposades pels Departaments de Salut i d’Educació amb objectius adequats a cada cicle.

– Altres unitats didàctiques i activitats de promoció de l’alimentació saludable per part d’entitats que rebin suport del Pla impulsor de l’activitat física i l’alimentació (PASS) del Departament de Salut o l’equivalent del Departament d’Educació i aquelles que autoritzi expressament el Departament d’Acció Rural dins del Pla de consum de fruita.

– Visites a mercocàmeres, centrals fructícoles o explotacions agrícoles.

– Creació i manteniment d’horts escolars.

Enguany aquest programa es realitzarà a 197 centres de la Regió Sanitària de Girona. Els del Ripollès són el CEE Doctor Ramon Suriñach de Ripoll, l’Institut Escola de Sant Joan de les Abadesses i les escoles Pirineu de Campdevànol, Les Moreres de Llanars, Joan Maragall, Salesians, Tomàs Raguer i Vedruna de Ripoll; l’Esquirol d’Ogassa, Els Pinets de Sant Pau de Segúries i La Daina de Vilallonga de Ter.

L'Agència de Protecció de la Salut al Ripollès, amb seu al Consell Comarcal del Ripollès, serà qui supervisarà el funcionament del Pla a les escoles de la comarca.

Descarregueu-vos el díptic clicant sobre la imatge: