Els alumnes de secundària del Ripollès es consciencien

2 de desembre de 2010

Aquesta setmana el Punt d’Informació i Dinamització dels Centres d’Educació Secundària (PIDCES)* dels instituts de Ripoll, Ribes de Freser i Camprodon han estat dedicats a dos grans dies mundials: el 25 de novembre, Dia Internacional de la Lluita contra la violència de gènere i a l’1 de desembre, Dia Mundial de la lluita contra la sida.

Durant l’hora d’esbarjo s’han fet exposicions amb materials pedagògics i didàctics propers als joves per tal de sensibilitzar i conscienciar-los sobre les problemàtiques de la violència de gènere i la sida. Per una banda, s’han exposat cartells de diverses campanyes internacionals sobre les dues problemàtiques i, d’altra banda, s’han projectat curtmetratges guanyadors de concursos internacionals i s’han donat a conèixer fulletons, llibres, targetes i llocs on poder adreçar-se als diferents professionals en cas de dubte o consulta, com la possibilitat de fer consultes de sexualitat en línia des de la pàgina web del Servei de Joventut del Ripollès.  En aquest portal també s’ha penjat tot el material que s’ha difós aquests dies, com els cartells de l’exposició o un qüestionari en línia.

Imatge del Punt d'Informació a l'Institut Abat Oliba

Durant aquestes jornades han sigut molts els i les joves que han pogut reflexionar sobre aspectes tant importants en la seva vida com són les relacions afectives. Des dels diferents serveis de joventut del Ripollès s’espera que aquesta iniciativa sigui la primera d’una sèrie d’accions que col·laborin a fer créixer els joves de la comarca en molts aspectes de la seva vida.

*Els PIDCES es coordinen des dels diferents serveis de Joventut de la comarca i funcionen des de fa un any als instituts de Ripoll (els dimarts a l’Abat Oliba i els divendres quinzenalment a la Vedruna) i s’han anat extenent a la resta de la comarca (a Ribes de Freser els dijous quinzenalment i a Camprodon els divendres quinzenalment). Tenen l’objectiu d’arribar directament als joves, entendre les seves problemàtiques i ajudar-los a trobar els recursos necessaris per tal de poder viure una joventut plena i participativa en l’entorn social i formatiu que els envolta. Aquest punt es desenvolupa durant les hores del pati i el porta un tècnic de Joventut dels diferents serveis de Joventut del Ripollès.

Compartiu-ho amb: