Jornada de participació ciutadana en l’àmbit local

2 de desembre de 2010

El Consell Comarcal del Ripollès ha organitzat una jornada formativa que porta per títol La participació ciutadana com a eina de treball en l’àmbit local, amb l’objectiu de desenvolupar a la comarca les polítiques de participació ciutadana. Els destinataris són els representants polítics i personal tècnic dels ajuntaments, administracions i entitats de la comarca i es realitzarà a la seu del Consell Comarcal del Ripollès el proper dia 15 de desembre de 9 a 14h.

En la jornada, que està subvencionada per la Direcció General de Participació Ciutadana, s’introduiran els conceptes bàsics de la participació ciutadana i es presentaran algunes de les principals tècniques i metodologies per treballar-la a nivell local. S’hi tractaran les qüestions següents:

  • Què és la participació ciutadana? Potencialitats i limitacions de la participació a l’àmbit local.
  • Com s’organitza la participació ciutadana? Processos participatius i òrgans de participació.
  • Per on començar? La Diagnosi, el Pla Director i el Reglament de participació ciutadana.
  • Quines experiències de participació ciutadana tenim al Ripollès?  (Ripoll, Consell Comarcal del Ripollès, Campdevànol)
  • Beneficis i dificultats de potenciar les polítiques de participació ciutadana a la comarca.
  • Recursos per saber més: espais virtuals i referències bibliogràfiques

La formació anirà a càrrec de Laia Monterde Mulet, politòloga i experta en participació ciutadana. Els interessats a assistir-hi ho han de comunicar abans del proper dia 10 de desembre al Consell Comarcal del Ripollès: 972 70 32 11 o als correus es@ripolles.cat o premsa@ripolles.cat.

 

Compartiu-ho amb: