Jornada de participació ciutadana en l’àmbit local

Portada » Notícies » Noticies » Jornada de participació ciutadana en l’àmbit local

Jornada de participació ciutadana en l’àmbit local

Publicat el

El Consell Comarcal del Ripollès ha organitzat una jornada formativa que porta per títol La participació ciutadana com a eina de treball en l’àmbit local, amb l’objectiu de desenvolupar a la comarca les polítiques de participació ciutadana. Els destinataris són els representants polítics i personal tècnic dels ajuntaments, administracions i entitats de la comarca i es realitzarà a la seu del Consell Comarcal del Ripollès el proper dia 15 de desembre de 9 a 14h.

En la jornada, que està subvencionada per la Direcció General de Participació Ciutadana, s’introduiran els conceptes bàsics de la participació ciutadana i es presentaran algunes de les principals tècniques i metodologies per treballar-la a nivell local. S’hi tractaran les qüestions següents:

  • Què és la participació ciutadana? Potencialitats i limitacions de la participació a l’àmbit local.
  • Com s’organitza la participació ciutadana? Processos participatius i òrgans de participació.
  • Per on començar? La Diagnosi, el Pla Director i el Reglament de participació ciutadana.
  • Quines experiències de participació ciutadana tenim al Ripollès?  (Ripoll, Consell Comarcal del Ripollès, Campdevànol)
  • Beneficis i dificultats de potenciar les polítiques de participació ciutadana a la comarca.
  • Recursos per saber més: espais virtuals i referències bibliogràfiques

La formació anirà a càrrec de Laia Monterde Mulet, politòloga i experta en participació ciutadana. Els interessats a assistir-hi ho han de comunicar abans del proper dia 10 de desembre al Consell Comarcal del Ripollès: 972 70 32 11 o als correus es@ripolles.cat o premsa@ripolles.cat.