Jornada sobre la inclusió social des de la cooperació institucional

13 de desembre de 2010

Presentar el pla local d’inclusió social i aprofundir sobre la inserció laboral i l’habitatge, àmbits que en aquests moments de crisi econòmica estan colpejant de forma contundent els col·lectius més desafavorits. Aquest és l’objectiu de la jornada Cooperació institucional, eina per a la inclusió social, que tindrà lloc aquest proper divendres 17 de desembre a la sala d’actes del Consell Comarcal del Ripollès.

La jornada està organitzada pel Consorci de Benestar Social del Ripollès en col·laboració amb el Department d’Acció Social i Ciutadania i vol posar de manifest la necessitat de treballar contra l’exclusió social des de la cooperació insitucional. És per això que la jornada s’adreça a alcaldes/ses i regidors/es de la comarca, a més de als professionals del sector.

La jornada començarà a les 9 del matí amb una benvinguda i una presentació a càrrec del president i la vicepresidenta del Consorci de Benestar Social del Ripollès, Enric Pérez i Teresa Jordà respectivament, i dels representants dels departaments d’Acció Social i Ciutadania i Medi Ambient i Habitatge. Tot seguit es farà la ponència “Nous canvis socials, noves estratègies d’intervenció”, a càrrec del professor de Sociologia de l’UAB, Òscar Rebollo, i una presentació del Pla Local de la Inclusió Social del Consorci de Benestar Social del Ripollès a càrrec de la directora de l’ens, Elisabet Ortega. Aquesta primera part més expositiva donarà pas a una segona part més participativa amb la divisió dels assistents en dos grups: un grup de treball sobre la inclusió social format per tècnics de serveis socials i inserció laboral i un segon grup, format per alcaldes i regidors, que formaran part d’una taula informativa en l’àmbit de l’habitatge. La jornada es clourà a la una del migdia.

Aquest acte és gratuït i les inscripcions es poden fer per telèfon, al 972 70 32 11, o per correu electrònic, a benestarsocial@ripolles.cat.

 

Consulteu el programa

Compartiu-ho amb: