La inserció laboral i l’habitatge, objectius del Pla d’Inclusió Social del Ripollès

17 de desembre de 2010

Més de trenta professionals dels àmbits dels serveis socials, la inserció laboral, la immigració, l’educació, l’administració local i l’habitatge, han participat aquest matí a la jornada Cooperació institucional, eina per a la inclusió social. La jornada ha servit per donar conèixer el Pla Local de la Inclusió Social del Consorci de Benestar Social del Ripollès, organitzador de l’acte.

La seva gerent, Elisabet Ortega, explica que “es tracta d’una eina per procurar que cap persona es trobi en una situació d’exclusió social. En el cas del Ripollès, es centra en la inserció laboral i l’habitatge, els àmbits que s’ha detectat que provoquen que hi hagi més gent en aquesta situació. El que demana el Pla és la coordinació entre tots els agents per treballar per la inclusió d’aquestes persones”.

El president del Consorci, Enric Pérez, ha destacat que “en l’època de crisi que estem vivint, aquesta cooperació institucional s’ha d’estrényer encara més per evitar que ningú es quedi fora del sistema. Cooperació que implica Consorci, Consell, ajuntaments, tècnics de serveis socials, d’inserció laboral, d’habitatge o institucions i entitats socials”. La vicepresidenta, Teresa Jordà, creu que “la prevenció i la suma són els factors claus per fer aquesta lluita intergral contra una exclusió que ataca directament els punts febles de la societat, com són els sectors de gent gran, infants, dones o nouvinguts.”

LLuís Grande, Enric Pérez i Teresa Jordà, en la presentació de la jornada

La jornada també ha comptat amb la intervenció de Lluís Grande, sotsdirector d’Atenció a les persones de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS); una ponència d’Òscar Rebollo, professor de Sociologia de l’UAB i amb una part més participativa en què, a través de dos grups de treball amb els assistens, un d’inserció laboral i l’altre d’habitatge, s’han plantejat qüestions com els reptes de futur i les estratègies per a la inclusió des de l’acció compartida.

Compartiu-ho amb: