El Consell aposta per la biomassa per escalfar el nou vial d’accés a Queralbs

11 de gener de 2011

El Consell Comarcal del Ripollès ha proposat que el nou vial d’accés a Queralbs, que passarà per sobre del tram soterrat del cremallera de Núria, es pugui escalfar amb una caldera de biomassa. En la visita d’obres que va realitzar el mes de novembre passat l’aleshores conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, es va donar a conèixer que el nou vial s’escalfaria amb una instal·lació de terra radiant alimentat per una caldera de gasoil.

El president de l’ens comarcal, Enric Pérez, sap que “no és fàcil canviar un projecte que ja està fet, però tenint en compte que el Consell Comarcal del Ripollès ha elaborat el Pla Estratègic d’Aprofitament de Biomassa Forestal per a ús Energèticpenso que caldria estudiar la possibilitat d’utilitzar aquest tipus de combustible”.

Pérez ha expressat la proposta per escrit a responsables de Ferrocarrils de la Generalitat, Diputació de Girona i Vall de Núria, a qui també ha explicat que la comarca ja té experiència en biomassa amb uns resultats satisfactoris, tant en estalvi econòmic com en respecte al medi ambient i que el Consorci d’Espais d’Interes Natural del Ripollès subministraria la matèria primera sortida dels boscos municipals contribuint així a una millor conservació dels mateixos.

Pérez espera que aquesta petició sigui tinguda en compte i contribueixi a donar sentit i coherència a una aposta estratègica de la comarca.

 

Font fotografia: departament de Política Territorial i Obres Públiques (actualment de Territori i Sostenibilitat). Més informació

Compartiu-ho amb: