Carta al president de la Generalitat de Catalunya

28 de gener de 2011

El president del Consell Comarcal del Ripollès ha adreçat una carta al president de la Generalitat de Catalunya per felicitar-lo per la nova tasca que ha assumit, oferir-li el seu suport des del territori i demanar-li la continuïtat d'algunes accions que en els darrers anys han ajudat al desenvolupament econòmic i social de la comarca del Ripollès:

Molt Honorable Artur Mas,

Primer de tot vull felicitar-lo pel càrrec que ha assumit i donar-li el meu suport com a president del Consell Comarcal del Ripollès per col·laborar, des del territori, a tirar endavant el país en el moment de dificultat econòmica que estem vivint. Vostè va dir que se sent un “servidor útil, honest i eficaç d’aquest país”. Com a representant del Ripollès li he de demanar que el nou govern serveixi també amb utilitat, honestedat i eficàcia la nostra comarca i que continui i, fins i tot, millori la sensibilitat que l’anterior govern ha tingut cap al nostre territori.

Continuïtat que es mostrarà engegant un nou Pla d’iniciatives de dinamització comarcal per donar suport a les empreses i per posar en marxa els mecanismes d’inserció, formació i orientació laboral necessaris per reduir la taxa d’atur del Ripollès. També donant suport específic a projectes cabdals per les nostres economies locals i el nostre entorn, com és el desplegament del Pla estratègic d’aprofitament de biomassa forestal per a ús energètic. Tingui un record especial per l’empresa Comforsa perquè amb ajuda del capital públic pugui esdevenir una empresa comptetitiva, capdavantera i innovadora.

També li demano que aposti pel desenvolupament de les nostres infraestructures amb la construcció d’una variant est de Ripoll que ens ajudi a desviar el trànsit que ens portarà una C-17 desdoblada; amb el desdoblament de la via ferroviària entre Barcelona i Ripoll, si més no començant pels punts més fàcils de desdoblar i establint serveis de tren llançadora entre Ribes i Vic per escurçar el temps de viatge dels nostres veïns i veïnes, i amb la millora del comfort dels combois. També li demano que vetlli per la construcció de la variant de Ribes de Freser i el túnel de Toses i que impulsi la millora de la carretera que uneix Campdevànol amb la Pobla de Lillet.

I encara en matèria d’infraestructures, tingui en compte el consensuat Pacte Comarcal per a les Infraestructures del Ripollès per poder desenvolupar alguns dels seus punts importants, com l’arribada de la fibra òptica a la comarca i el plantejament de la seva distribució en punts estratègics.

Li demano també que no s’oblidi del desplegament de les Vies Verdes al Ripollès, tant pel que fa a la connexió entre Ripoll i Campdevànol com a l’allargament de la via verda entre Sant Joan de les Abadesses i Setcases, que ja disposa del corresponent estudi informatiu. També seria important ajudar els nostres organismes de desenvolupament econòmic com és el Consorci Ripollès Desenvolupament.

Finalment, li demano també que en una època tan difícil per als serveis socials, amb un augment considerable de la seva tasca, tingui en compte el factor de ruralitat en l’aportació per a desplaçaments de les nostres professionals en l’atenció primària i en el sistema de comptabilització horària en l’atenció domiciliària.

Resto a la seva disposició per al treball conjunt perquè totes aquestes peticions puguin esdevenir realitat i l’encoratjo en la nova tasca que acaba d’assumir.

Compartiu-ho amb: