Balanç positiu de la primera neteja de lleres descentralitzada al Ripollès

2 de febrer de 2011

Per primera vegada l’Agència Catalana de l’Aigua ha descentralitzat les tasques de manteniment i conservació de lleres al Ripollès perquè des del territori es decideixi quines són les actuacions que calen fer i s’executin. Això és el que ha permès el Conveni per al desenvolupament d’actuacions de manteniment i conservació de lleres en diversos cursos fluvials de la comarca que van signar el juliol passat el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Manuel Hernández, i el president del Consell Comarcal del Ripollès, Enric Pérez.

Segons Pérez, “aquesta no és una acció puntual. Anualment des del Consorci d’Espais d’Interès Natural del Ripollès, que coneix bé el territori, es farà una proposta de les zones on cal actuar i l’ACA ens dotarà pressupostàriament segons les seves possibilitats perquè la puguem tirar endavant”. Les brigades forestals del propi Consorci són les encarregades de dur a terme els treballs “tot i que si en un futur creixés el volum, es comptaria també amb les brigades de la Fundació MAP”, explicava Pérez.

El conveni signat el 2010 destinava un total de 22.000 a aquest tipus d’actuacions, que serveixen per mantenir els boscos de ribera i les lleres netes, sobretot d’arbres morts o d’aquells que davant d’una avinguda poden produir problemes en ponts i passos, i que afavoreixen una millora dels hàbitats perquè s’hi puguin desenvolupar les espècies que hi viuen. Els diners s’han destinat a sis accions que s’han dut a terme entre el novembre de 2010 i el gener de 2011 i que han finalitzat aquet matí amb la neteja de les lleres del torrent del Tornall a Vallfogona de Ripollès.

 

Aquests són els indrets on s’ha actuat:

. Campdevànol – Riu Freser – 4.284 euros

. Molló – Clot de la Font Vella – 2.856 euros

. Planoles – Riu de Planès – 3.259,69 euros

. Ribes de Freser – Riu Segadell – 2.856 euros

. Ripoll – Riu Freser – 5.712 euros

. Vallfogona de Ripollès – Torrent del Tornall – 2.856 euros

 

Les imatges mostren els treballs al torrent del Tornall a Vallfogona de Ripollès

Compartiu-ho amb: