Consell i alcaldes buscaran una solució conjunta al finançament del cost del SAT

4 de febrer de 2011

Anar tots a una i no polemitzar amb la qüestió. Aquesta va ser la principal conclusió d’una reunió que es va celebrar aquest dijous al vespre entre el president del Consell Comarcal del Ripollès, Enric Pérez, i els alcaldes de 10 dels 11 municipis del Ripollès que reben el Servei d’Assistència Tècnica de l’ens comarcal.

Alcaldes i president van fer una primera valoració del servei, que inclou secretaria-intervenció i en alguns casos tècnic municipal i confecció de nòmines, i van estar d’acord en què està molt ben donat i que cal mantenir-lo al 100%. Enric Pérez va dir que el Consell entén la situació difícil per la qual passen els consistoris i que se’ls faci difícil fer front a una puja del cost del servei i al mateix temps els representants dels municipis entenen que pel Consell és difícil d’assumir els 120.000 euros que han quedat pendents de finançar del servei per la rebaixa de les subvencions rebudes fins ara.

És per això que alcaldes i president del Consell van acordar fer front comú i demanar reunions amb les institucions que han d’ajudar a completar aquest finançament perdut: per una banda la Diputació de Girona (que tenia previst una rebaixa inicial del 35% de la seva subvenció i que, gràcies a les converses amb el president del Consell, s’ha quedat en un 20%) i d’altra banda, el Departament de Governació, de qui el Consell rebia 80.000 euros per desenvolupar el servei. El president i els onze alcaldes demanaran una reunió amb la titular del departament, Joana Ortega, i amb el nou director general d’Administració Local, Joan Cañada. “Aquests onze municipis no poden quedar desemparats d’aquest servei bàsic per a ells”, ha dit Pérez.

Van assistir a la reunió els i alcaldesses de Campelles, Gombrèn, Llanars, Les Llosses, Molló, Ogassa, Setcases, Vallfogona de Ripollès, Vilallonga de Ter i Planoles. Faltava l’alcalde de Toses

Pérez s’ha reafirmat amb el doble compromís fet als alcaldes fa unes setmanes: si el 2010 el Consell Comarcal del Ripollès tanca amb romanent de tresoreria positiu i aconsegueix aquest finançament que ha fallat, no aplicarà cap puja als ajuntaments. I si finalment no arriba aquest finançament, s’aplicarà la puja estipulada (de 7.000 a 9.800 euros anuals en el cas dels ajuntaments amb servei de sercretaria-intervenció), sense pujar cap euro més.

Compartiu-ho amb: