Nou material perquè el Ripollès separi bé els residus

10 de febrer de 2011

Les dues informadores mediambientals del Consell Comarcal del Ripollès han començat a repartir nou material per fomentar la correcta classificació dels residus a les llars de la comarca. Es tracta de tres bosses, una per dispositar-hi els envasos, una altra pel vidre i una tercera pel paper. Un material que ja s’ha repartit per Campdevànol i Vallfogona de Ripollès i que s’ha començat a repartir porta a porta a Camprodon, a Ribes de Freser i a Ripoll.

Aquest repartiment inicial va associat a campanyes o accions relacionades amb el medi ambient que duen a terme els diferents municipis: els compostadors a Vallfogona, les jornades mediambientals de Campdevànol o la campanya del bon comportament ciutadà a Ripoll. A la capital de la comarca, el material es reparteix a aquelles persones que s’han apuntat a la campanya, que actualment són unes 70 en espera d’acabar-se el termini d’inscripció el proper 15 de febrer.

Segons el president del Consell, Enric Pérez, “es tracta de premiar les persones amb un comportament ambiental correcte i d’encaminar-nos a una gestió dels residus més eficient que ens permeti reduir costos, fet que revertiria immediatament a la butxaca del ciutadà”. Pérez ha posat com exemple la campanya que està fent l’Ajuntament de Ripoll en col·laboració amb el Consell Comarcal. I és que seran les informadores d’aquest ens les encarregades de visitar les unitats familiars que s’han apuntat a la campanya i verificar que tenen un bon comportament a l’hora de classificar els residus. Un cop verificat, se’ls descomptarà 20 euros de la taxa d’escombraries.

En total, es repartiran 4.500 jocs de les tres bosses per les llars de la comarca. Un cop acabat el repartiment als municipis esmentats, la campanya s’estendrà als municipis més petits.

Compartiu-ho amb: