Presentació pública del projecte ‘Treball a les 7 comarques’ al Ripollès

11 de febrer de 2011

Avui ha tingut lloc al Consorci Ripollès Desenvolupament la presentació dels resultats del projecte "Treball a les 7 comarques" per a l’any 2010 i les noves actuacions previstes per aquest any.

Les actuacions més rellevants que es van realitzar l’any passat es corresponen a dos dispositius d’inserció sociolaboral adreçats a persones en situació d’atur. Un total de 197 persones de la comarca han estat ateses en el marc dels dos dispositius. Per Campdevànol, Ribes de Freser i Sant Joan de les Abadesses, el personal tècnic del Consorci s’ha traslladat en aquests municipis per fer l’atenció individualitzada. El percentatge d’inserció laboral ha estat d’un 48%, essent la major part de les insercions en el sector serveis.

Font fotografia: ElRipollès.info

El projecte que s’inicia enguany té una línia clarament continuïsta amb el que es tanca. La principal actuació és el dispositiu d’inserció sociolaboral adreçat a col·lectius amb dificultats especials, que pretén atendre un total de 150 persones en situació d’atur, moltes de les quals no van poder ser ateses en el marc del projecte anterior. Les altres actuacions que es desenvoluparan són dos estudis sectorials; diverses sessions d’acompanyament i orientació empresarial en comerços i emprenedors del sector;  una campanya de promoció turística de la comarca mitjançant les noves tecnologies; i finalment un curs de formació professionalitzadora de gestió i maneig per a emprenedors del sector oví. L’aportació del SOC és del 90%, la qual cosa suposa una aportació de 225.3443,37€.

L’acte ha comptat amb l’assistència de la Sra. Carme Freixa, gerent del Consorci Ripollès Desenvolupament; la Sra. Teresa Jordà, Alcaldessa de Ripoll, el. Sr. Enric Pérez, President del Consell Comarcal del Ripollès; el Sr. Joan Rivera, regidor de promoció econòmica de l’Ajuntament de Campdevànol, i el Sr. Ramon Roqué, Alcalde de Sant Joan de les Abadesses.

El projecte Treball a les 7 comarques és complementari al Pla d’Iniciatives de Dinamització Comarcal (IDC) i està subvencionat pel SOC i cofinançat pel Fons Social Europeu.
 

Informació proporcionada pel Consorci Ripollès Desenvolupament

Compartiu-ho amb: