El Ripollès demana suport econòmic a Casadesús en la primera visita oficial a la comarca

16 de febrer de 2011

El nou delegat del govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, va iniciar ahir les seves visites territorials a casa, al Ripollès. Va visitar l'Ajuntament de Ripoll, el Consorci Ripollès Desenvolupament, va visitar mossos i bombers i, finalment, va passar la tarda al Consell Comarcal del Ripollès, on va escoltar de la mà del seu president i dels alcaldes i alcaldesses les demandes del territori. La preocupació principal va ser la difícil situació de le finances públiques.

Els alcaldes i alcaldesses van demanar suport al delegat del govern per vetllar pel manteniment dels Fons de Cooperació Local provinents de Generalitat, estat i Diputació, per reclamar el màxim de recursos públics per donar resposta a la necessitat de serveis i per tenir una gestió més autònoma del destí de les subvencions que arriben als consistoris per destina-les a allò que és més convenient.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Ripollès, Enric Pérez, va fer un repàs de les necessitats més importants pel territori en temes econòmics, d'infraestructures i socials, compartides en major part per Casadesús. Demandes que Pérez ja va plasmar fa unes setmanes en una carta al president de la Generalitat (llegiu-la aquí).

Casadesús es va posar a disposició del president, alcaldes i alcaldesses i consellers comarcals per avançar junts pel territori, sense distinció de colors polítics, i va reconèixer que el pla d'estabilització financera en què es troba el govern de la Generalitat farà aturar moltes inversions, com la de la variant est de Ripoll. Sobre aquesta infraestructura, Casadesús va afirmar que encara calia arribar a un consens sobre quin és el millor traçat perquè esdevingui al mateix temps una variant territorial i urbana.

Casadesús també va parlar sobre Comforsa, reafirmant les declaracions fetes fa uns mesos en què reclamava canvis en la direcció i sobre el túnel de Toses, l'estudi informatiu del qual ja es troba a Madrid. El nou delegat no va ser gaire optimista de cara al seu seu avenç immediat ja que l'aturada de les inversions també prové en gran mesura de Madrid.

El delegat del govern va acabar la visita territorial al Ripollès amb una salutació als consellers comarcals.

Compartiu-ho amb: