Balanç del Consell d’Alcaldes de març de 2011

2 de març de 2011

L’aprovació de les liquidacions del 2010 d’escombraries i del Consorci de Benestar Social del Ripollès van ser els punts més destacats del Consell d’Alcaldes del Ripollès del mes de març, una sessió molt de tràmit que va tenir lloc ahir al vespre.

Pel que fa a la liquidació de les qüestions que afecten la gestió de residus, ha estat de 30.000 euros positius. El president del Consell, Enric Pérez, ha destacat el gran “afinament que fem amb els números quan fem la previsió de despeses, ja que parlem de 30.000 euros sobre un pressuspost total de 2 milions i mig. Això permet que els ajuntaments puguin calcular una taxa d’escombraries ajustada al cost real”. Aquests euros sobrants s’aplicaran a l’últim rebut dels ajuntaments, descomptant la part corresponent als que hagin fet una bona gestió i reduït el rebuig.

Roda de premsa del president del Consell aquest dimecres al matí

El president del Consell ha recordat que el 2012 hi haurà un nou concurs per adjudicar la recollida de residus a la comarca i que els nous ajuntaments constituïts després de les eleccions municipals hauran de plantejar nous models. Pérez creu que “ens hem d’encaminar cap a una individualització del cost per municipi perquè cadascun s’esforci a trobar el model més òptim i cap a una individualització de les taxes segons els volums generats per família, empreses o establiments”. El president també ha apuntat que seria bona una aliança estratègica entre Osona, la Garrotxa i el Ripollès en matèria de residus per optimitzar equipaments i recursos.

Pel que fa a la liquidació del pressupost del Consorci de Benestar Social del Ripollès en el seu primer any de funcionament, hi ha hagut un increment de 108.000 euros sobre les despeses previstes. Uns diners que s’han pogut cobrir gràcies a una aportació extraordinària del departament d’Acció Social i altres subvencions externes. Pérez ha destacat la gran contenció de la despesa feta per part del Consorci per no incrementar la taxa de cap ajuntament. Per Pérez “un esforç que continuarà, tot i que de cara al pressupost de 2011 encara no sabem si disposarem de les subvencions aconseguides fins ara i tampoc si ens aplicaran el criteri de ruralitat que hem demanat per estalviar el cost del desplaçament de les treballadores en un territori com el nostre”.

El Consell d’Alcaldes també va comptar amb algunes intervencions prèvies: la dels representants de l’associació FADES al Ripollès, que van presentar el material Quaderns de Memòria per treballar amb la gent gran i prevenir l’alzheimer; la del cap dels Mosos d’Esquadra a Ripoll, que van presentar les dades relatives al 2010 destacant que l’índex delicitu ha baixat respecte del 2009; la del gerent de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura que va fer un balanç del funcionament del programa i, finalment, es va donar a conèixer el Pla d’acció comercial del Ripollès eleaborat des del Consorci Ripollès Desenvolupament.

Compartiu-ho amb: