L’Encís del Ripollès opta a sardana de l’any

7 de març de 2011

L’Encís del Ripollès, la sardana composta per Josep Coll en motiu de l’edició del CD que porta el mateix nom editat pel Consell Comarcal del Ripollès, participa en la 22a edició de la Sardana de l’Any 2010, concurs organitzat per la Federació Sardanista de Catalunya.

El concurs, iniciat el setembre passat, va començar amb 72 sardanes seleccionades per un comitè que s’han quedat en 18 després de passar una primera fase eliminatòria. Ara el concurs es troba en fase de semifinal i és la votació popular qui ha de decidir quines composicions van avançant en la graella classificatòria.

Des el 5 de març i fins al dia 8 es pot votar per escollir entre LEncís del Ripollès de Josep Coll o Sant Grau de Tossa de Xavier Forcada. Des de l’Agrupació Sardanista de Ripoll, que va tenir la iniciativa de fer el disc compacte de recull de sardanes dedicades a les 19 poblacions de la comarca i de crear la candidata a ser saradana de l’any, es fa una crida a la població per votar la composició ripollesa. Només cal entrar a la pàgina web de la Federació: http://fed.sardanista.cat anar a l’apartat de la portada que parla de la 1a semifinal del concurs, escoltar i votar. Per fer-ho cal identificar-se amb noms, cognoms, correu electrònic i DNI per evitar vots fraudulents.

D’aquesta fase, en què cada setmana s’ha d’escollir entre dues composicions diferents, en sortiran 10 finalistes. El dia 28 de maig es celebrarà la final del certamen a l’auditori de Granollers, on dues cobles interpretaran les 10 sardanes finalistes i el mateix públic assistent al concert decidirà quina és la peça que mereix el premi popular de la sardana de l’any 2010.

El CD l'Encís del Ripollès es va presentar durant la 6a Diada del Ripollès a Campdevànol el juliol de 2010

El CD L’Encís del Ripollès va sortir a la llum el juliol de 2010 en motiu de les 19 trobades sardanistes comarcals i a iniciativa de l’Agrupació Sardanista de Ripoll amb el suport i col·laboració dels Amics de la Sardana de Ribes de Freser, l’Agrupació Sardanista de Sant Joan de les Abadesses, la Secció Sardanista del GEC de Campdevànol i els Amics Sardanistes dels pobles del Ripollès. L’edició del compacte la va finançar el Consell Comarcal del Ripollès.

Compartiu-ho amb: