El Consell fa efectiva la puja del cost del servei de secretaria-intervenció als ajuntaments

16 de març de 2011

El penúltim ple ordinari de la legislatura del Consell Comarcal del Ripollès va ser de tràmit. Van destacar dos punts de l’ordre del dia: el tancament en positiu del pressupost de 2010 (236.000 euros a favor) i l’aprovació definitiva de les taxes per la prestació als municipis de la comarca dels serveis de Secretaria-Intervenció i Tècnic Municipal (SAT).

En el ple d’ahir, doncs, es va fer efectiva la puja del SAT, que significarà que els ajuntaments de la comarca que tenen el servei de secretaria-intervenció hagin de pagar 2.800 euros anuals més pel servei (la puja és de 7.000 a 9.800 euros). El president del Consell, Enric Pérez, va explicar que mentre no es tinguin garantides les aportacions de Diputació de Girona i Generalitat aplicaran la puja, “ tot i que si finalment les rebem, la puja no es farà efectiva, compromís que vaig adoptar si el tancament del pressupost era positiu”. Les dues aportacions signifiquen un total de 120.000 euros que, de moment, queden pendents de finançar. Pérez va recordar que “els ajuntaments són coneixedors de la situació i entenen la postura del Consell i anirem tots junts a les reunions amb Diputació i Generalitat per intentar aconseguir aquest finançament”. Unes reunions que ja estan demanades des de principis de febrer, després de la trobada entre alcaldes i Consell Comarcal per tractar el finançament del servei que va tenir lloc el 3 de febrer (més informació aquí).

Aquesta puja no es farà efectiva fins al mes d’abril, quan s’hagin realitzat tots els tràmits de publicació, i això vol dir que durant els quatre primers mesos de 2011 no s’aplicarà. Pérez va explicar que el tancament en positiu del pressupost, afegit al romanent de tresoreria de què disposa el Consell, fa que es pugui garantir el servei durant aquest 2011, però que de cara a propers anys, si no es disposa de romanent ni de tancaments positius, “s’hauran de replantejar de nou els números”.

Aquest punt va ser votat en contra pel grup de CiU a l’oposició, tot i que segons el seu portaveu, Miquel Rovira, “entenem la situació i ens posem al costat de l’equip de govern a l’hora d’anar a buscar el finançament necessari per evitar la puja”.

Compartiu-ho amb: