El Ripollès promocionarà el turisme i el seu producte agroalimentari a la Fira de les 40 hores de Ripoll

6 d'abril de 2011

Els propers dies 8, 9 i 10 d'abril, en el marc de la Fira de les 40 Hores de Ripoll la plaça Sant Eudald serà l'escenari on tindran lloc diverses activitats per promocionar el producte agroalimentari i el turisme del Ripollès amb la Primera Degustació de Productes Alimentaris del Ripollès i amb la promoció dels recursos turístics de la comarca.

Pel que fa a la promoció del producte autòcton conegut sota la marca de garantia de qualitat Producte del Ripollès, el dissabte i el diumenge es podrà gaudir de la Primera Degustació de Productes Agroalimentaris del Ripollès, en què es podran tastar plats com cap i pota de vedella de Ramaders del Ripollès, llata de Poltre de Muntanya del Ripollès amb bolets o mousse de mató amb melmelada. Aquesta degustació està organitzada per l’Aula d’Hostaleria del Ripollès i pel Consorci Ripollès Desenvolupament amb el suport de les associacions agroalimentàries de la comarca i l’Ajuntament de Ripoll. Consulteu el programa complet:

 

 

El funcionament de la degustació és molt senzill: a qualsevol hora compresa entre les 9 del matí i les 12 del migdia i les 5 i les 8 de la tarda us podeu dirigir a la carpa instal.lada a la plaça Sant Eudald i bescanviar els tiquets pels plats que més us vinguin de gust. Aquests plats us els podreu menjar tranquil·lament asseguts a la mateixa carpa, que disposarà de taules i cadires. Els tiquets es vendran els dies de la fira a la mateixa carpa i a l’estand de Ripollès Desenvolupament i el seu preu és de 5 € per 4 tiquets. Els tiquets ja es poden adquirir al Consorci Ripollès Desenvolupament, a l’Aula d’Hostaleria del Ripollès o a qualsevol dels següents establiments: Carnisseria Carles i Mila (Ripoll), Polleria Pineda (Ripoll), Carnisseria Constans (Ripoll), Carnisseria Ca la Magda (Ripoll), Forn Robiró (Ribes de Freser), Forn Ca la Carme (Campdevànol), Forn Bassaganya (Sant Joan de les Abadesses) i El Mas Lladré (Les Llosses).

Pel que fa a la promoció turística, el Consorci Ripollès Desenvolupament, juntament amb la Vall de Núria i la col·laboració de tots els tècnics de turisme de la comarca, seran presents a la fira per promocionar els atractius turístics locals i comarcals. L’objectiu és doble: donar a conèixer a la població local els nous productes i atractius turístics del Ripollès i promocionar la comarca als visitants que vénen de fora per conèixer la fira. S’hi promocionaran tots els recursos turístics del Ripollès amb l’especial rellevància del Centre d’Interpretació del Mite del Comte Arnau a St. Joan de les Abadesses, del Pla de Dinamització del Producte Turístic Terra de Comtes i Abats, la Xarxa de Senders Itinerànnia, les rutes del Centre BTT del Ripollès, la Vall de Núria, la Vall de Ribes, la Vall de Camprodon i el recentment inaugurat Museu Etnogràfic de Ripoll.

Juntament als espais de promoció agroalimentària i turística hi haurà el taulell de l’empresa Prodeca, adscrita al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, així com parades d’associacions agroalimentàries de la comarca on es podran comprar tots els seus productes, inclosos els oferts a la degustació.

Per acabar d’animar la plaça, hi haurà una petita mostra de bestiar i una vaca lletera per tal que petits i grans mostrin les seves habilitats a l’hora de munyir a mà.

 

Nota de premsa del Consorci Ripollès Desenvolupament

Compartiu-ho amb: