El Consell Comarcal continua la millora de camins amb Ribamala i el Catllar

28 d'abril de 2011

D’aquí a pocs dies l’obra de millora del camí de Ribamala estarà enllestida. Es tracta de l’arranjament i millora de 12 quilòmetres 300 metres d’aquest camí rural, que es troba en termes municipals de Ripoll i Ogassa. El Consell Comarcal del Ripollès va començar l’actuació el mes de novembre passat però la va haver d’aturar a causa del mal temps. Les obres es van poder reempendre aquest mes d’abril i estan a punt de finalitzar, essent molt visibles ja en bona part del camí. El cost de la millora ha estat de 50.000 euros.

Segons el president del Consell Comarcal, Enric Pérez, “des del Consell sempre destinem una partida a millorar les principals pistes forestals de connexió entre diferents municipis i la de Ribamala n’és una, ja que també connecta amb la pista que va de Bruguera a la colònia Estabanell”.

Tram millorat de Ribamala amb el voral net i el paviment anivellat amb terra del camí

Pérez ha explicat que es prioritza la millora de camins que han de permetre l’accés a cases habitades, cases de pagès amb explotacions ramaderes, cases de turisme rural o serveis importants, com és el cas de la pista d’accés a la torre de telecomunicacions del Catllar: “el camí estava en molt mal estat i hi hem actuat perquè les persones que hi han d’accedir ho puguin fer amb facilitat”. Properament també finalitzarà la millora dels 3.600 metres d’aquest camí de Ripoll amb una inversió de 91.965 euros.

Aspecte que presenta el camí d'accés a la torre del Catllar després de la millora

Ambdues actuacions han estat finançades pel departament de Territori i Sostenibilitat a través de la partida anual que rep el Consell destinada a la millora de camins rurals per facilitar l’accés a les cases de pagès i al medi natural.

Durant el 2010 es van invertir 396.698 euros a pavimentar  trams de 54 camins de 12 municipis, escampant-se uns 4.000 metres cúbics de formigó. Enguany la partida és de 398.000 euros, que aniran destinats a actuacions més integrals i que afecten camins sencers, com els de Ribamala i el Catllar. Les altres actuacions que estan a punt de començar són la pavimentació del camí de Roca a Abella a Vilallonga de Ter, la pavimentació del tram del camí del Cobert de Puigcercós que passa per Les Llosses, el condicionament de dues rutes BTT (de Sant Antoni i les Carboneres i de Molins de Vilardell-L’Auró) i l’adequació de camins dins la xarxa Itinerànnia.

Compartiu-ho amb: