Els atractius turístics i gastronòmics del Ripollès als mercats de Barcelona

28 d'abril de 2011

La promoció de productes de l'Associació de Petits Elaboradors Agroalimentaris del Ripollès, tastets de plats típics per part de l'Aula d'Hostaleria del Ripollès i tallers infantils d'escriptura medieval per donar a conèixer l'Scriptorium i el nou Museu Etnogràfic de Ripoll són algunes de les activitats que acolliran els principals mercats de Barcelona durant els mesos d'abril i maig. El Ripollès hi serà present en el marc de la iniciativa Km0 Costa Brava Pirineu de Girona, un nou format de promoció turística de les comarques gironines.

Km0 Costa Brava Pirineu de Girona té l'objectiu de divulgar l'oferta enogastronòmica i els principals atractius turístics de les comarques gironines de manera directa i participativa. Es tracta d'una acció promocional que es portarà a terme entre els mesos d'abril i maig a tres mercats de la ciutat de Barcelona i al Mercat de Sant Cugat, espais amb gran afluència de públic.

El Consorci Ripollès Desenvolupament i la Vall de Núria seran presents als tres mercats de la ciutat de Barcelona. El primer mercat és el de la Boqueria i l’acció tindrà lloc els dies 29 i 30 d’abril. La setmana següent, concretament els dies 6 i 7 de maig, l’activitat promocional es durà a terme al mercat de la Sagrada Família. Els dies 12, 13 i 14 de maig s’anirà al mercat de la Concepció al carrer Aragó.

En els tres mercats, a més de donar informació turística, es faran diverses activitats com animacions lúdico-culturals, promoció de la gastronomia del territori i degustacions de productes de les comarques gironines.

Al Mercat de la Boqueria es faran degustacions de producte de les comarques gironines, entre els quals hi haurà Coca del Ripollès, promocionant així un dels productes que elaboren els membres de l’Associació de Petits Elaboradors Agroalimentaris del Ripollès.

Durant el Mercat de la Sagrada Família, es faran tastets gastronòmics de diferents col·lectius de les comarques de Girona. L'Aula d'Hostaleria del Ripollès hi participarà amb tastets de plats típics del Ripollès. Per animar l'esdeveniment i per tal de promocionar l'Scriptorium i el nou Museu Etnogràfic de Ripoll, es faran tallers infantils d'escriptura medieval.

A més, al Mercat de la Sagrada Família i també al Mercat de la Concepció, novament es faran degustacions i venda de producte que elaboren els membres de l’Associació de Petits Elaboradors Agroalimentaris del Ripollès.

La iniciativa l’organitza el Patronat de Turisme Costa Brava Girona. La participació del Ripollès és possible gràcies al finançament a parts iguals entre la Vall de Núria i el Pla de Dinamització de Producte Turístic Terra de Comtes i Abats.

Km 0 Costa Brava km0 Pirineu de Girona és l'inici d’una experiència, el tast d’una zona convertint-se en un punt de trobada per a conèixer i gaudir de la Costa Brava i del Pirineu de Girona.

 

Nota de premsa del Consorci Ripollès Desenvolupament

Compartiu-ho amb: