El mercat de la Boqueria tasta el Ripollès

4 de maig de 2011

La setmana passada, 29 i 30 d'abril, el conegut i concorregut mercat de la Boqueria de Barcelona va acollir un estand del Ripollès des d'on el Consorci Ripollès Desenvolupament i Vall de Núria van promocionar turísticament la comarca i on els visitans van poder tastar la Coca del Ripollès, que va agradar molt. L'acció promocional s'emmarca en la inicitativa Km0 Costa Brava Pirineu de Girona, que l'objectiu de divulgar l'oferta enogastronòmica i els principals atractius turístics de les comarques gironines de manera directa i participativa.

Al mercat de la Boqueria es van fer degustacions de producte de les comarques gironines i des del Ripollès, l’Associació de Petits Elaboradors Agroalimentaris, va aportar degustacions de Coca del Ripollès, que va agradar molt als visitants.

L'afluència de visitants va ser bona, tot i que el primer dia el temps no va acompanyar. Procedien de Barcelona, però sobretot es tractava de turistes de diverses nacionalitats: Àustria, Escòcia, Turquia… que passaven pel mercat de la Boqueria, ja que aquest està inclòs en els circuits turístics de la ciutat.

L'acció promocional va anar acompanyada d'animació musical: una cantada d'havaneres i un espectacle de música medieval i tradicional.

El proper cap de setmana, 6 i 7 de maig el Consorci Ripollès Desenvolupament serà al Mercat de la Sagrada Família de Barcelona, a la mostra de turisme, gastronomia, activitats infantils i esportives.

Durant aquest mercat es faran tastets gastronòmics de diferents col·lectius de les comarques de Girona. L'Aula d'Hostaleria del Ripollès hi participarà amb tastets de Rodó Vedella de Ramaders del Ripollès.

I per animar l'esdeveniment i per tal de promocionar l'Scriptorium i el nou Museu Etnogràfic de Ripoll, es faran tallers infantils de cal·ligrafia medieval.

Aquesta iniciativa està organitzada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona. La participació del Ripollès en aquestes accions és possible gràcies al finançament a parts iguals entre la Vall de Núria i el Pla de Dinamització de Producte Turístic Terra de Comtes i Abats.

 

Més informació:

Nota de premsa del Consorci Ripollès Desenvolupament

Els atractius turístics i gastronòmics del Ripollès als mercats de Barcelona

Compartiu-ho amb: