Terra de Comtes i Abats pren forma a la rectoria de Montgrony

10 de maig de 2011

Una primera fase d'obres ha permès adequar l'espai de l'antiga rectoria de Montgrony per ubicar-hi l'Espai Expositiu sobre Otger Cataló i el Santuari de Montgrony. Una actuació emmarcada dins el Pla de Dinamització del producte turístic Terra de Comtes i Abats, que pretén posar en valor, des d’una perspectiva turística sostenible, el patrimoni cultural i natural del Ripollès, tangible i intangible, vinculat a la idea dels orígens de Catalunya. L'espai estarà a punt per poder atendre els visitants de la temporada d'estiu.

L'obra ha permès adaptar l'espai per ubicar-hi a posteriori l'exposició sobre Otger Cataló i el Santuari de Montgrony.

Per tal de completar aquesta primera fase, ja s'està treballant en una segona fase que consisteix a dotar l'espai de contingut per donar a conèixer aquest personatge mític, Otger Cataló, com també el propi Santuari de Montgrony, el seu entorn i el Castell de Mataplana de Gombrèn.

Per altra banda, i per tal que el visitant pugui gaudir de l'entorn de Montgrony, s'ha adequat el camí fins a Sant Pere, amb la construcció de murs i esglaons i la col·locació de baranes fins a dalt a l’església.

Aquesta actuació ha tingut un cost de gairebé 300.000 euros, finançats entre el Pla de Dinamització del Producte Turístic Terra de Comtes i Abats, el programa Leader i l'Ajuntament de Gombrèn.

En un principi, la inauguració està prevista per la segona quinzena de juny i s'espera que el centre funcioni a ple rendiment de cara a aquest estiu.

Nota de premsa del Consorci Ripollès Desenvolupament

 

Compartiu-ho amb: