El Consell Comarcal a favor de crear el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser

18 de maig de 2011

L’últim ple ordinari de la legislatura del Consell Comarcal del Ripollès va tenir lloc ahir al vespre i va transcórrer ràpid amb punts de tràmit votats favorablement per equip de gorvern i oposició. El punt més destacat de l’ordre del dia va ser l’últim, la proposta d’impuls del procés per a la declaració del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser.

El president del Consell, Enric Pérez, va explicar que “des del territori es porta temps, amb més o menys intensitat, amb aquest tema sobre la taula que planteja quina fòrmula és la millor per permetre’ns mantenir les activitats i fer una gestió acurada dels espais, obtenir recursos públics per fer-ne el manteniment, recuperar pastures i revaloritzar camins i biodiversitat, i sembla que el Parc Natural és la més idònia”. Pérez va afegir que, després de parlar-ho amb alcaldes i alcaldesses de la comarca i amb diferents entitats i de disposar ja d’un document que estudia la creació d’aquest espai de reserva de territori, “el Consell Comarcal vol impulsar un procés participatiu perquè la proposta sorgeixi d’aquí, recollint les voluntats d’ajuntaments, activitats turístiques i esportives, ramaders, estacions de muntanya, etc. i poder-les traslladar a la Generalitat de Catalunya perquè executi la proposta consensuada des del territori”.

El cap del grup de CiU a l’oposició, Miquel Rovira, va dir que el seu grup s’hi afegiria tot i que va titllar d’electoralista el fet de passar la proposta “a quatre dies de les eleccions quan, com vostè ha dit, fa tant temps que se’n parla”. L’alcalde de Campelles, de CiU, Manel Palau, va afegir que hi donava suport amb recança, ja que “abans d’haver arribat aquí crec que s’hauria d’haver parlat més amb els 19 alcaldes i haver valorat més les limitacions i beneficis que pot suposar la creació del Parc”.

Tots els grups polítics, però, van deixar clar el seu consens a l’hora de tirar endavant aquest procés i Pérez va explicar que el fet d’aprovar la proposta ahir es traduïa en “una encomanda de gestió de cara al proper govern que vingui, que s’hi haurà de dedicar de ple”.

En el ple d’ahir hi van haver altres punts de tràmit com l’aprovació del Compte General del Consell del 2010, modificacions de les taxes i ordenaces fiscals de l’Escola Comarcal de Música i de la prestació del servei de menjador escolar (ambdues només incrementaran l’IPC anual), la creació d’un registre d’instal·lacions destinades a activitats de lleure amb infants i joves i l’aprovació del seu reglament regulador (per adequació a la normativa actual) i la resolució de dos recursos de reposició desestimats pel Consell en referència al servei de transport escolar. En un d’aquests recursos, el grup de CiU es va abstenir.

Compartiu-ho amb: