CiU obté la majoria al Consell Comarcal del Ripollès

22 de maig de 2011

Segons les dades que ha pogut recollir el Consell Comarcal del Ripollès, amb l'ajuda dels ajuntaments de la comarca i dels mitjans de comunicació locals i comarcals, l'ens comarcal tindria la següent composició: 10 consellers de CiU, 5 del PSC i 4 d'ERC. L'agrupació d'electors formada pels partits independents de Llanars, Sant Pau de Segúries i Planoles es quedaria a 8 vots d'obtenir representació. Unes dades que han estat confirmades des del Departament de Governació. Consulteu el quadre de càlcul fet des del Consell Comarcal.

 

Les fonts del Consell Comarcal del Ripollès han comptabilitzat 14.392 vots a la comarca (sobre un cens electoral de 20.953 electors), cosa que significaria una participació del 68,68%. Els vots haurien quedat repartits de la següent manera (aplicant la comptabilització marcada a l'art. 20.3 de la Llei d'organització comarcal als pobles amb menys de 250 habitants):

Blancs: 511

Nuls: 218

CiU: 6.014 (64 regidors)

PSC: 3.290 (30 regidors)

ERC: 2.877 (34 regidors)

Agrupació d'electors: 418 (162 IpLlanars, 144 U.P.S.P i 112 GxPlanoles) amb 11 regidors (4 de Llanars, 3 de Sant Pau i 4 de Planoles)

ICV: 385 (1 regidor)

PxC: 312 (1 regidor)

PP: 242

CUP: 80

PDR.CAT: 35

 

Les formacions que haurien superat la barrera del 3% dels vots totals de la comarca serien CiU, PSC i ERC. Segons els càlculs del Consell, l'agrupació d'electors dels independents es quedaria a un 2,94%, i, per tant, fora del Consell. Els consellers comarcals es repartirien entre les tres formacions de la següent manera: 10 per CiU, que obtindria la majoria absoluta; 5 pel PSC i 4 per ERC.

Aquests resultats han estat confirmats des del Departament de Governació de la Generalitat  de Catalunya però depenen encara de la confirmació de la Junta Electoral de Zona, que també s'haurà de pronunciar sobre el 5è regidor de Campelles: han quedat empatats a vots un candidat de IpC-PM i un de CiU i, fins dimecres, no es dirimirà sobre a qui recau finalment la cinquena regidoria.

Compartiu-ho amb: