Aquest dissabte ‘L’Encís del Ripollès’ arriba a la final de la Sardana de l’Any 2010

24 de maig de 2011

Aquest proper dissabte 28 de maig es celebrarà la final de la 22a edició del concurs Sardana de l’Any, organitzat per la Federació Sardanista de Catalunya, a l’auditori de Granollers. Entre les 10 sardanes finalistes hi ha l’Encís del Ripollès, composta per Josep Coll en motiu de l’edició del CD que porta el mateix nom editat pel Consell Comarcal del Ripollès.

El concurs, iniciat el setembre passat, va començar amb 72 sardanes seleccionades per un comitè que van anar passant diferents eliminatòries a través de votació popular. L’Encís del Ripollès  ha arribat a la final juntament amb les sardanes Per Lionel Roig de Joaquim Soms, Please don’t stop de Music de Marc Timón, El millor tresor  de Joan Làzaro, Fidelitat sardanista  d’Albert Font, Marinera i sardanista de Miquel Tudela, Re(10)us jove de Carles Santiago, Aniversari daurat de Marcel Artiaga, Ginesta Florida de Jordi Leon i Joves triomfants  de Lluís Alcalà.

Les deu composicions finalistes s’interpretaran en dues sessions, a 2/4 de 5 i a les 7 de la tarda, per les cobles Marinada i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i serà el mateix públic assistent a la final qui decidirà quina és la peça que mereix el premi popular de la sardana de l’any 2010.

El concert de la final també inclourà la interpretació de la peça Peraixò t’ho dic  d’Enric Ortí, dedicada a Martí Trilla, de Catalunya Ràdio, amb motiu de la seva jubilació, i de l’espectacle Rebombori de Jordi Paulí, que comptarà amb les intervencions de les cobles Marinada i Sant Jordi–Ciutat de Barcelona, la banda de música Mestre Montserrat, el grup de grallers i sacaires Factoria de Bordó i amb Núria Feliu com a rapsode.

Catalunya Música retransmetrà en directe el concert de la final i Catalunya Ràdio hi farà conneccions en directe.

La CD L'Encís del Ripollès es va presentar el juliol de 2010 a Campdevànol en el marc de la 6a Diada del Ripollès

 

L’Encís del Ripollès

El CD L’Encís del Ripollès va sortir a la llum el juliol de 2010 en motiu de la 19a trobada sardanista comarcal i a iniciativa de l’Agrupació Sardanista de Ripoll amb el suport i col·laboració dels Amics de la Sardana de Ribes de Freser, l’Agrupació Sardanista de Sant Joan de les Abadesses, la Secció Sardanista del GEC de Campdevànol i els Amics Sardanistes dels pobles del Ripollès. L’edició del compacte la va finançar el Consell Comarcal del Ripollès

Compartiu-ho amb: