La Junta Electoral fa oficial la majoria de CiU al Consell Comarcal del Ripollès

31 de maig de 2011

La Junta Electoral de la Zona de Puigcerdà, de la qual depèn el Ripollès, ha fet oficials aquest matí els resultats de les eleccions municipals del 22 de maig passat, donant per vàlids els resultats provisionals que hi havien fins ara i després d'atorgar el 5è regidor de Campelles a la formació adscrita al PSC, en detriment de CiU. Aquest darrer atorgament no ha alterat el resultat a nivell de Consell Comarcal del Ripollès, que es quedarà amb 10 consellers comarcals de CiU, 5 del PSC i 4 d'ERC. CiU tindrà, doncs, la majoria absoluta i proposarà com a candidat a presidir l'ens el fins ara cap de l'oposició, Miquel Rovira i Comas.

Les actes oficials de les Junta de Zona s'han enviat avui a la Junta Electoral Provincial, que demà mateix enviarà les credencials dels nous regidors als ajuntaments. La data oficial de constitució dels nous consistoris és el proper dissabte 11 de juny. Al llarg de la setmana següent les formacions polítiques que han obtingut lloc al Consell Comarcal hauran de designar les persones que seran proclamades com a consellers comarcals a la Junta Electoral Provincial. Un cop la Junta enviï les credencials al Consell Comarcal, l'ens haurà d'oficialitzar la nova composició el primer dia hàbil després de passats 15 dies des de  l'endemà de la proclamació dels electes. Tot fa pensar que serà a partir del 15 de juliol.

 

Més informació sobre els resultats de les eleccions municipals del 22 de maig de 2011

Compartiu-ho amb: