El Ripollès, protagonista del ‘GR’ del Canal 33

2 de juny de 2011

Tres capítols del programa GR (Gran Recorregut) del Canal 33 passaran per la comarca del Ripollès recollint esdeveniments d'interès turístic, lúdic i gastronòmic, com la Festa de la llana i casament a pagès de Ripoll que va tenir lloc aquest diumenge passat, 29 de maig. Els programes s'emetran els darrers mesos de 2011 en el marc d'un viatge cap als orígens del nostre país sota el nom de Ruta del Pirineu Comtal.

La productora Cactus Produccions ja ha començat a enregistrar el contingut d'aquests programes en coordinació amb l'àrea de Turisme del Consorci Ripollès Desenvolupament i, en el cas de la Festa de la llana, amb el Centre d'Iniciatives Turístiques (CIT). Per això aquest diumenge passat es va desplaçar fins a Ripoll per gravar algunes de les escenes que ens va deixar la festa, com l'exhibició tradicional de tosa amb tisores per part de l'Associació de Pastors del Ripollès, el concurs d'esquilar ovelles, que enguany arribava a la 7a edició, o la passejada dels nuvis pels carrers de Ripoll abans d'arribar al monestir de Santa Maria.

Una festa que també ens va deixar imatges com la de l'esmorzar a pagès a la plaça Abat Oliba a càrrec de l'Associació de Carnissers i Xarcuters del Ripollès i amb la presència de l'Associació de Petits Elaboradors Agroalimentaris del Ripollès, que va promocionar i vendre Coca del Ripollès i els derivats làctics del Ripollès.

GR és un programa de descoberta que viu en primera persona la Catalunya rural i més desconeguda. Durant els 26 capítols d'aquesta temporada es farà un itinerari, amb els Pirineus de fons, que travessarà paisatges que van ser el bressol de personatges històrics, escenaris de gestes, mites i llegendes, descobrint els antics comtats catalans a través dels monuments que van viure el feudalisme, les croades, l'art romànic i la poesia dels trobadors.

 

Més informació: nota de premsa sobre la gravació i nota de premsa sobre l'esmorzar a pagès del Consorci Ripollès Desenvolupament

Compartiu-ho amb: