La nova ruta dels Bastions i Ripollès Desenvolupament uneixen esforços

6 de juny de 2011

A finals de maig es presentava públicament la nova ruta circular de senderisme que recorre els pobles i els cims més importants de la Vall de Ribes: Els Bastions. El producte ha començat a funcionar aquest mes de juny i per tal de fer-ne promoció el seu responsable ha signat un conveni amb el Consorci Ripollès Desenvolupament. Des de l'àrea de Turisme de l'ens s'oferirà la nova ruta a través de totes les eines de promoció turística de què es disposa, com el portal www.elripolles.com o les 25 pantalles tàctils amb informació turística que hi ha a la comarca. I, per la seva banda, l'empresa gestora d'Els Bastions proporcionarà als seus usuaris informació sobre la xarxa de senders Itinerànnia, per on transcorre un 50% del nou recorregut. Una unió d'esforços que ha de servir per captar nous visitants.

El producte Els Bastions, liderat pel sr. Carles Palacios Pujadas, ofereix una ruta circular de senderisme d’aproximadament 105 km i 7.800 metres de desnivell ascendent acumulat i recorre els pobles i cims més importants de la Vall de Ribes, amb unes altituds d'entre 920 i 2.910 metres. Aquest itinerari està dissenyat amb l’objectiu de permetre als senderistes descobrir la gran varietat d'ecosistemes i paisatges que ofereix la Vall de Ribes. El producte turístic ofereix un forfet amb la reserva centralitzada dels allotjaments necessaris per fer la ruta, i un seguit de serveis complementaris que es poden consultar al web www.elsbastions.com .

Donat l’alt interès turístic del producte de cara al visitant senderista i donat l’interès del Consorci Ripollès Desenvolupament que empreses privades utilitzin la xarxa de senders Itinerànnia per a la creació de productes turístics, es va signar un conveni de col·laboració el divendres 3 de juny amb els següents compromisos:

  • L’empresa gestora d’Els Bastions entregarà a tots els usuaris que facin la ruta informació detallada de la xarxa de senders Itinerànnia RipollèsGarrotxa – Alt Empordà, tant a través de material promocional en paper, com a través del web d’Els Bastions, així com en les fires o en les actuacions promocionals on participi.
  • El Consorci ofereix a Els Bastions totes les seves eines de promoció de la comarca: incloure els continguts al portal turístic www.elripolles.com (amb més de 500.000 visites anuals), l’assistència a fires, les 25 pantalles tàctils d'informació turística 24h ubicades estratègicament per tota la comarca del Ripollès, la presència als fulletons promocionals o la cessió d’espais com la sala d’actes del Consorci per a presentacions o reunions amb el sector.

Aquest conveni, de durada indefinida mentre les dues parts ho vulguin i compleixin les clàusules acordades, no és més que una plasmació per escrit de la voluntat del Consorci Ripollès Desenvolupament d’usar totes les eines a l’abast per a promocionar la totalitat de la comarca del Ripollès, així com de l’empresa promotora d’arribar al màxim públic potencial. Des del Consorci Ripollès Desenvolupament es valora molt positivament aquest acord per la voluntat de col·laboració público-privada d’aquest ens i per l’efecte multiplicador de la promoció que generarà benefici a tota la comarca del Ripollès.

 

Més informació: nota de premsa del Consorci Ripollès Desenvolupament

Compartiu-ho amb: