Una exposició virtual de cobertes molt especials per celebrar la Setmana dels Arxius 2011

Portada » Notícies » Noticies » Una exposició virtual de cobertes molt especials per celebrar la Setmana dels Arxius 2011

Una exposició virtual de cobertes molt especials per celebrar la Setmana dels Arxius 2011

Publicat el

Aquesta setmana, del 6 al 12 de juny, es commemora la Setmana Internacional dels Arxius i, un any més, l'Arxiu Comarcal del Ripollès (ACRI) es suma a la iniciativa amb una activitat per mostrar una part del seu fons documental. Enguany l'ACRI ha organitzat l'exposició virtual "desCobertes: cobertes que han protegir, cobertes descobertes" que exemplifiquen el passat productor de manuscrits creats a l'entorn del monestir de Santa Maria de Ripoll, que es van aprofitar com a cobertes d'altres llibres o volums.

L'objectiu de la mostra és posar a l'abast dels investigadors, curiosos i públic en general la selecció d'aquests documents peculiars, joies documentals que han esdevingut objectes gairebé estètics. Es tracta de fragments dels llibres litúrgics o de les obres literàries que, caigudes en desús o substituïdes per noves versions, van aprofitar-se per ser utilitzades com a cobertes d'altres llibres o volums. Gràcies a aquesta nova funció, una petita part dels magnífics cantorals, bíblies o còdexs jurídics han arribat fins a nosaltres.

La feina de restauració d'aquestes cobertes va fer-se principalment quan el Sr. Eudald Graells i Puig era el màxim responsable de l'Arxiu-Museu de Ripoll. Darrerament, l'ACRI les ha digitalitzat i ofert a tothom que vulgui gaudir d'aquestes traces fragmentades de la nostra història. L'accés a l'exposició virtual és lliure.

Més informació: comunicat de premsa de l'Arxiu Comarcal del Ripollès

Compartiu-ho amb:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page