Recoder diu als alcaldes de la línia que a finals d’any tindran combois més còmodes

17 de juny de 2011

Aquest dimarts passat, 14 de juny, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recorder, va rebre els alcaldes i alcaldesses de la línia*, així com els presidents en funcions dels Consells Comarcals de la Garrotxa, Osona i el Ripollès per parlar sobre la la línia de tren Barcelona-Vic-Ripoll-Puigcerdà. En la reunió també hi van ser presents representants de la Universitat de Vic i de l’Institut Cerdà, institucions a les quals els alcaldes/ses havien encarregat un estudi sobre l’impacte sòcioeconòmic que suposaria pel territori el desdoblament i la millora de la línia ferroviària.

Després de presentar aquest estudi (que properament serà presentat públicament) al conseller i més enllà de parlar de projectes a més llarg termini, es va posar sobre la taula la necessitat de resoldre temes de manera immediata, com la comoditat dels combois. En aquest sentit, Recoder va anunciar que a finals d’any es canviarà el mobiliari interior dels trens.

Pel president en funcions del Consell Comarcal del Ripollès, Enric Pérez, “gràcies a la insistència del territori es van aconseguint millores molt importants pel dia a dia de la línia perquè és inadmissible realitzar els trajectes de mig i llarg reocrregut amb la incomoditat dels combois actuals. Em constava que ja hi havia un projecte de remodelació dels interiors dels trens fets i estic satisfet que, malgrat el canvi de Govern, s’executi aquesta actuació”.

Des de la conselleria de Territori i Sostenibilitat es va manifestar que una de les seves prioritats passa per solucionar els problemes de traçat que planteja el desdoblament amb els ajuntaments pertinents per poder realitzar de seguida l’informe d’impacte ambiental i, posteriorment, el projecte executiu. La data anunciada del 2015 com a termini per tenir el desdoblament fet fins a Vic ja ha quedat descartada i s’espera que, almenys aquest any, el 2015, puguin començar les obres.

Recorder va informar que la conselleria que encapçala ha creat una comissió que es reunirà mensualment amb responsables del ministeri de Foment per fer el seguiment de l’evolució de les qüestions que afecten Rodalies.

Per la seva banda, els representants del territori faran una propera trobada a Ripoll per poder establir un calendari d’actuacions concretes com les millores d’estacions o mancances d’altres serveis.

* En la reunió hi van ser presents els alcaldes de Puigcerdà, Ribes de Freser i Campdevànol, un regidor de l’Ajuntament de Ripoll, l’alcaldessa de Sant Quirze de Besora i els alcaldes de Torelló i Vic.

Compartiu-ho amb: