Els quatre carrils arriben oficialment al Ripollès

30 de juny de 2011

"Els anys de feina i molèsties per als usuaris avui queden enterrats i superats pels beneficis de futur i per l'impuls notable de les economies de les comarques del Ripollès i Osona que significarà aquesta obra". Amb aquestes paraules, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, presidia aquest migida l'acte de posada en servei del darrer tram del desdoblament de la C-17. Un acte on hi han assistit representants d'ambdues comarques, que han coincidit a destacar la importància històrica d'aquesta infraestructura llargament reivindicada.

El desdoblament de la C-17 en el tram Centelles-Vic, de 49 km, iniciat l'octubre de 2006, ha significat una inversió total de 312 milions d'euros, 108 dels quals s'han destinat al darrer tram que s'ha posat en servei avui, el de Sora fins a Ripoll. Es tracta de 9 quilòmetres que han tingut una execució complexa a causa de l'orografia i pel fet de situar-se a cota de riu. 3,5 quilòmetres dels 9 desdoblats transcorren per túnels (un total de cinc), mentre que també s'han hagut de construir dos viaductes.

Àlex Monzó, director tècnic de l'obra, explica a les autoritats les característiques del tram desdoblat

El conseller Recoder ha tingut paraules de record per tots els consellers predecessors i ha recordat que aquesta ha estat una obra històrica, que va començar ja als anys 80 "amb una Generalitat que va apostar des d'un primer moment per l'equilibri territorial". L'any 1983 es posava en funcionament un primer tram de desdoblament entre la Garriga i el Figaró i el 1998 ja es posava en marxa el tram de Vic a Manlleu. Recoder ha afegit que la millora d'infraestructures no s'acaba aquí, ja que falta "l'alternativa d'un eix ferroviari desdoblat digne del segle XXI i treballarem perquè sigui possible".

Recoder, flanquejat per l'alcalde de Ripoll i el president de Cedinsa, amb els presidents en funcions dels Consells Comarcals d'Osona i Ripollès en primer terme

En l'acte de posada en servei del nou tram, que s'ha fet des del pas superior d'accés de la sortida 89 de Terradelles hi han assistit els presidents dels Consells Comarcals d'Osona i el Ripollès, alcaldes i regidors d'ambdues comarques com els de Ripoll, Vic, Orís, Camprodon o Montesquiu, el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, l'exconseller de PTOP, Joaquim Nadal, i altres autoritats i representants de sectors econòmic, comercial i social del territori, com el presdient de la UIER, Joan Vilalta.

  

  

   

   

Compartiu-ho amb: