El Consell Comarcal del Ripollès inicia nou mandat amb Miquel Rovira al capdavant

7 de juliol de 2011

Miquel Rovira Comas ha estat proclamat, aquest migdia, nou president del Consell Comarcal del Ripollès per a la legislatura 2011-2015. Així ho han votat els 18 consellers i conselleres que han pres possessió en l’acte de constitució del nou Consell (faltava Teresa Jordà i Roura, que ha excusat la seva presència). Rovira ha rebut els 10 vots dels consellers de CiU, grup que governarà amb majoria absoluta. Els 5 consellers del PSC han votat pel seu candidat, Enric Pérez i Casas, i els 3 d’ERC, per la seva, Carme Freixa i Bosch. Els fins ara president i vicepresidenta del Consell passaran, doncs, a formar part de l’oposició en no comptar amb la majoria suficient.

L’acte de constitució del nou Consell Comarcal ha començat amb la creació de la Mesa d’edat, formada per Maria Perramon, la consellera electa de major d’edat, i Josep Coma, el conseller electe de menor edat. Tot seguit, hi ha hagut el jurament o promesa del càrrec per part dels consellers i, finalment, l’elecció del president a través de votació en una urna.

 

L’acte s’ha tancat amb els discursos dels tres grups comarcals amb representació al Consell i del propi president. Carme Freixa, com a portaveu d’ERC i Enric Pérez, com a portaveu del PSC, han estès la a l’equip de govern entrant, han fet repàs de l’obra de govern duta a terme durant els darrers 4 anys i han dit que vetllaran, des de l’oposició, perquè tot el que s’ha engegat fins ara no s’aturi, fent especial èmfasi en el desenvolupament de noves oportunitats econòmiques i de les infraestructures. Montserrat Portabella, com a portaveu de CiU, ha mostrat el compromís del seu grup per fer més grans els municipis i la comarca amb l’ajuda de tots.

Finalment, Miquel Rovira, com a nou president del Consell Comarcal del Ripollès, ha fet un discurs molt emotiu en què ha agraït la tasca dels seus predecessors i el bon to de les intervencions de l’oposició, ha parlat dels principals aspectes que desenvoluparà, com l’economia, l'emprenedoria i l’empresa, la societat de la informació, l’educació i la cohesió social, els serveis socials, el Servei d’Assistència Tècnica (SAT) dels muncipis, les infraestructures i la sanitat, i ha tingut un record especial per l’Hospital de Campdevànol, on encara desenvolupa la seva tasca com a tècnic especialista en diagnòstic per a la imatge, i per la família.

La sala de plens s’ha omplert de públic, format per unes 70 persones, entre el qual hi havia el delegat del Govern de la Generalitat a Girona i expresident del Consell Comarcal del Ripollès (1988-1995), Eudald Casadesús; l’expresident del Consell Comarcal de Muntanya, Jaume Vila, i els expresidents del Consell, Mingo Pairó (1995-97) i Jaume Vilarrasa (1997-2003); alcaldes com el de Campdevànol, Joan Manso, Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué, Vilallonga de Ter, Paquita Pastoret i Toses, Francesc Rosell, els consellers i conselleres sortint, regidors i regidores de diversos municipis, el secretari d’organització d’UDC de Girona, Eduard Berloso; el nou president de la UIER, Eudald Castells, acompanyat del seu predecessor, Joan Vilalta; representants de sindicats, com Núria Bonshoms d’UGT, la Fundació Eduard Soler, així com d’entitats i associacions diverses i ciutadans del Ripollès.

 

Les cares dels nous govern i oposició

Tot i que encara es desconeix quines àrees de govern i quins càrrecs ocuparan cada conseller (es donaran a conèixer en el ple de configuració del cartipàs, segurament d’aquí a uns quinze dies), sí que ja queden confirmades les noves cares del govern i l’oposició del Consell Comarcal del Ripollès.

Al govern, de CiU, hi trobem Miquel Rovira Comas (regidor de l’Ajuntament de Ripoll), Xavier Cima Ruiz (regidor de l’Ajuntament de Ripoll), Montserrat Portabella Darnés (regidora de l’Ajuntament de Campdevànol), Marc Prat Arrey (alcalde de Ribes de Freser), Maria Immaculada Constans Ruiz (alcaldessa de Queralbs), Josep Coma Guitart (alcalde de Molló), Raimon Traver Burniol (regidor de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses), Juan Bautista Cruz Aznar (regidor de l’Ajuntament de Gombrèn), Joan Bernadas Rosell (regidor de l’Ajuntament de Toses) i Jeroni Marín Surroca (regidor de l’Ajuntament de Planoles).

 

A l’oposició hi trobem, pel PSC, Enric Pérez i Casas (regidor de l’Ajuntament de Ripoll), Núria López i Rodríguez (regidora de l’Ajuntament de Campdevànol), Montserrat Tallant Descamps (regidora de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses), Joan Dordas i Riu (alcalde de Campelles) i Carlos Fernández Amer (alcalde de Setcases). Finalment, per ERC, Maria Carme Freixa i Bosch (alcaldessa de Vallfogona de Ripollès), Maria Teresa Jordà i Roura (regidora de l’Ajuntament de Ripoll), Maria Perramon i Mir (regidora de l’Ajuntament de Ribes de Freser) i Josep Tremps i Bosch (alcalde d’Ogassa).

Compartiu-ho amb: