El Centre d’Autoformació del Ripollès tanca el curs amb 300 alumnes

26 de juliol de 2011

Un total de 302 alumnes han passat durant aquest curs 2010-2011 per les aules del Centre d’Autoformació del Ripollès, ubicades a la planta baixa del Consell Comarcal del Ripollès. Un increment respecte dels anys anteriors (258 el curs passat i 250 el curs 08-09).

A aquest número, cal afegir-hi els 101 alumnes que han fet el curs per obtenir el Graduat en Educació Secundària (GES) fent servir l’aula ripollesa com a centre de suport i que s’han tret el graduat a distància a través del IOC (IES Obert de Catalunya).

Aquest curs ha continuat l’augment del número de matrícules per a la preparació de les proves d’accés a cicles formatius de grau mitjà. Dels 9 alumnes del curs 08-09 es va passar als 22 el curs 09-10 i aquest any han set un total de 24 els que han completat el curs. D’aquests, 21 s’han presentat a les proves amb 18 aprovats amb nota molt alta i 3 suspesos. Segons la direcció del centre, el motiu d’aquest augment és la nova normativa referent a la titulació requerida per poder treballar en els geriàtrics, que fa que s’hagi de superar aquesta prova per poder fer el curs exigit per continuar treballant.

Classe d'anglès del Centre d'Autoformació del Ripollès. Febrer de 2011

Com els anys anteriors, l’alumnat ha procedit bàsicament de la mateixa comarca, amb Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Campdevànol i Camprodon com a principals pobles de procedència. També hi ha hagut part d’alumnat d’Osona, bàsicament de Sant Quirze de Besora i Montesquiu.

Fent un balanç d’aquest curs, finalitzat el mes de juny passat, la direcció del centre es mostra satisfeta amb el nombre de persones inscrites i creu que l’oferta formativa s’ha adequat a les demandes reals de la població de la comarca i que s’han complert els objectius plantejats, com l’aplicació de les TIC en el procés d’aprenentatge.

El Centre d’Autoformació també destaca, un any més, l’oferta d’activitats complementàries i la col·laboració amb altres entitats i institucions com el Consell Comarcal del Ripollès, el Consorci Ripollès Desenvolupament, la UNED, l’IES Abat Oliba, la UOC, el Consell Esportiu del Ripollès i diferents departaments de la Generalitat.

 

Llistat de cursos 2010-2011 i alumnes que els han seguit amb regularitat:

 

Ensenyaments inicials i bàsics:

Llengua catalana:

. Curs d’acolliment lingüístic: 55

. Curs de nivell bàsic: 35                   

. Curs de nivell llindar: 19

 

– Curs d’anglès inicial: 28

 

Informàtica (nivells inicial i bàsic): 79

 

Competències per a la societat de la informació:

– Curs d’anglès funcional: 14

Informàtica (Competic I): 39

 

Formació bàsica:

Cicle de formació instrumental: 45

Obtenció del títol de graduat en educació secundària (GES): 101

 

Preparació per a les proves d’accés als cicles formatius de grau mitjà:24

 

Aquests són els mateixos estudis que s’oferiran de cara al curs 2011-2012, que tindrà el període de matrícules a principis de setembre i que s’espera completar a les noves instal·lacions del Centre Formatiu del Ripollès, a la 3a planta de l’edifici Modest Sayós de Ripoll, juntament amb l’Escola Oficial d’Idiomes de Ripoll.

Compartiu-ho amb: