Es busquen les millors imatges del Ripollès, el Ges, Orís i el Bisaura

14 de setembre de 2011

Aquest matí el Consorci Ripollès Desenvolupament ha estat l’escenari de la presentació del Concurs fotogràfic del Ripollès i de la Vall del Ges, Orís i Bisaura 2011/2012 que organitza l’ens conjuntament amb l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura i el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura. Els presidents d’aquests dos darrers organismes, Miquel Rovira i Rosa Vestit, respectivament, han presentat aquest certamen pioner, que constarà de 7 categories i comptarà amb un termini de presentació extens d’un any per poder plasmar imatges de les quatre estacions.

Rovira ha destacat que el concurs “vol ser un dinamitzador turístic, que faci que la gent vingui i pugui plasmar la riquesa que tenim en ambdós territoris, i al mateix temps un dinamitzador de les pàgines webs dels organismes que promocionen la zona”. De fet, la major part del procediment del concurs serà via Internet, tant la presentació de les obres com una part de la votació, que es farà a través de les xarxes socials.

Per la seva banda, la presidenta del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura s’ha referit al concurs com un dels resultats “de la bona col·laboració entre aquests territoris tan propers, tan vius i amb uns paisatges magnífics”. Rosa Vestit ha destacat que la promoció del concurs serà constant dins i fora del territori perquè durant tot l’any hi hagi participants.

 

 

Objecte, terminis i presentació

El concurs és obert a tothom, habitants del propi territori, visitants, amateurs o professionals, i cada participant podrà presentar un màxim de 10 fotografies del Ripollès i la Vall del Ges, Orís i Bisaura, en una o diverses categories (Paisatges, Turisme actiu, Paisatge humà, Activitat forestal, agrícola, ramadera; Patrimoni cultural, Flora i fauna i Gastronomia). Les obres es podran presentar des del 15 de setembre d’enguany fins al 16 de setembre de 2012 a través del formulari d’enviament que es pot trobar al portal turístic del Ripollès, www.elripolles.com, i al portal del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, www.gesbisaura.cat. Dos llocs web des d’on es poden consultar també les bases i els premis del concurs.

 

7 premis per categoria i un gran premi final

Pel que fa als premis, hi haurà 7 fotografies guanyadores, una per categoria, i una sola fotografia guanyadora global del concurs. Els premis per a cada categoria consistiran en entrades a diversos museus i equipaments d’interès turístic de les zones objecte del concurs, així com forfets per les estacions d’esquí, productes gastronòmics i menús degustació. El gran premi final consistirà en una nit a l’Hotel Rural Spa Resguard dels Vents de Ribes de Freser, amb accés a la zona SPA i un massatge inclòs per a dues persones, i un menú degustació per a dues persones a la fonda Xesc de Gombrèn (1 Estrella Michelín). Els presidents de l’Associació Leader i el Consorci de la Vall del Ges han agraït la col·laboració del propi territori amb aquests premis.

 

Procés de selecció de les obres guanyadores

Un cop tancat el termini de presentació, un jurat format per representants de les institucions organitzadores i altres entitats relacionades amb el món de la fotografia, farà una primera selecció de 10 fotografies finalistes de cadascuna de les categories. Aleshores s’obrirà una votació popular a través del Facebook per tal que el públic esculli la fotografia guanyadora de cada categoria. Finalment, el jurat escollirà d’entre les aquestes 7  la sola obra guanyadora del gran premi final.

Un procés que començarà a partir del 17 de setembre de 2012 i finalitzarà el dissabte 15 de desembre de 2012 amb el veredicte final i el lliurament de premis.

 

Crida a la participació

Les institucions organitzadores del concurs fan una crida a la participació i a visitar els webs turístics des d’on es podrà accedir al formulari del concurs: www.elripolles.com i www.gesbisaura.cat.

Així mateix, s’espera que els ajuntaments i altres institucions del Ripollès i la Vall del Ges, Orís i Bisaura puguin promocionar el concurs des de les respectives pàgines webs i comptes a xarxes socials.

Compartiu-ho amb: