El ple del Consell també rebutja el procediment de Salut amb les urgències i les ambulàncies del Ripollès

21 de setembre de 2011

La sessió ordinària del Ple del Consell Comarcal del Ripollès que va tenir lloc ahir al vespre va ser de tràmit, amb alguns punts de l’ordre del dia que ja havien rebut el vistiplau del Consell d’Alcaldes del Ripollès de principis de mes. Exemples en són l’aprovació de la creació d’una Junta de Protecció Civil Comarcal i els acords de suport a l’escola catalana i per mostar el malestar al Departament de Salut pel procés de reorganització de les urgències a la comarca del Ripollès.

Precisament aquest darrer punt és el que va generar les intervencions dels grups a l’oposició. Enric Pérez, del PSC, va mostrar la seva satisfacció per l’aprovació d’aquest acord en el Ple, va reconèixer totes les gestions fetes pel president del Consell Comarcal i va encoratjar-lo “a picar totes les portes que calguin” per tal de replantejar una reordenació que no s’ajusta a les necessitats reals del Ripollès. Pérez va afegir que havien trobat a faltar el president del Consell a la manifestació feta a la Vall de Camprodon, tot i ser conscients que tenia altres actes coincidents. Miquel Rovira va dir que si hagués pogut s’hi hauria afegit sense cap mena de dubte i va recordar que des del Consell Comarcal s’està fent un seguiment de les afectacions de la reorganització per tal de poder-les traslladar a Salut.

Teresa Jordà, d’ERC, va dir que el seu grup es sumava a l’acord i va demanar que, a tall d’exemple, hi quedés reflectit l’incident ocorregut aquest dilluns passat, quan un operari ferit a Ripoll després de caure va haver d’esperar fins a 45 minuts perquè les dues ambulàncies amb què s’ha quedat el Ripollès (una menys per la reordenació) estaven ocupades. Fins i tot es va fer venir un helicòpter, tot i que quan va arribar ja hi havia disponible una ambulància. Uns fets qualificats de “gravíssims” per Jordà. Tots els grups hi van estar d’acord i així es farà constar en un acord de ple que rebran el Departament de Salut, els Serveis Territorials i el Delegat del Govern a Girona. (Més informació sobre el text aprovat: Els alcaldes del Ripollès mostren el seu enuig a Salut)

Finalment, en el torn de precs i preguntes, ERC va demanar pel tancament de la seu de Campdevànol de l’Escola Comarcal de Música del Ripollès i Rovira va contestar que havia estat decisió del propi ajuntament per motius econòmics. PSC i ERC van demanar que el tancament de la seu no faci minvar la qualitat i el prestigi assolit per l’Escola al llarg d’uns anys d’esforços per crear-la i homologar-la. L’equip de govern va assegurar que la qualitat de l’Escola està garantida.

Compartiu-ho amb: