El Servei de Joventut del Ripollès activa un any més la presència als centres de secundària

30 de setembre de 2011

El Servei de Joventut del Ripollès ha tornat a activar el servei dels PIDCES (Punts d’Informació i Dinamització als Centres d’Educació Secundària) per al curs 2011-2012. Tornen a disposar-ne els mateixos centres que l’any passat, el Germans Vila-Riera de Camprodon (els divendres de cada quinze dies), el Joan Triadú de Ribes de Freser (els dimecres de cada quinze dies) i l’Abat Oliba (cada dimarts) i l’Escola Vedruna de Ripoll (els divendres de cada quinze dies).

Podria ser que el servei es fes extensible també a l’Institut Escola de Sant Joan de les Abadesses. Es tracta d’un punt informatiu itinerant que es desenvolupa a les hores del pati amb la presència d’un tècnic de Joventut de la comarca i l’objectiu d’arribar directament als joves, entendre les seves problemàtiques i ajudar-los a trobar els recursos necessaris per tal de poder viure una joventut plena i participativa en l’entorn social i formatiu que els envolta.

El servei dels PIDCES es va activar l’any 2009. Enguany, el servei va arrencar la setmana passada al centre Joan Triadú de Ribes de Freser i aquesta setmana ha passat per l’Institut Abat Oliba de Ripoll (foto), on s’ha aprofitat la proximitat de la segona festa del jovent del Ripollès, l’Enkomarca’t, per fer-ne difusió entre els alumnes.

Com a novetat d’aquest any, el Servei de Joventut del Ripollès ha ofert als centres de secundària poder fer dinàmiques de grup amb els alumnes des de dins les classes, aprofitant les hores de tutoria, sobre aspectes com la sexualitat, les drogues (incidint en alcohol i tabac), la participació, el consum o l’alimentació. De moment, tres centres ja s’han interessat per la iniciativa, que es desenvoluparà al llarg del curs.

Compartiu-ho amb: