Els presidents dels consells gironins i la Diputació fan front comú

7 d'octubre de 2011

Ahir dijous al matí els presidents dels vuit consells comarcals de la demarcaió de Girona es van reunir amb els màxims representants de la Diputació de Girona per fer una primera presa de contacte, "enfortir vincles i establir línies estretes de col·laboració", segons s'explica a la pàgina web de la Diputació de Girona. Hi va ser el president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira, que destaca, com a punts més importants, la defensa unitària dels consells comarcals, sobretot per mancomunar serveis bàsics que arriben directament al ciutadà i als ajuntaments, i la voluntat de treballar per no duplicar funcions entre les administracions.

Un dels compromisos que van adoptar Diputació i consells comarcals va ser el de treballar per evitar la duplicitat de serveis i optimitzar recursos. Els presidents dels consells comarcals van destacar el model gironí com a exemple d'administració que funciona. Rovira va fer una especial menció a l'exemple "modèlic" del Ripollès amb la mancomunació de serveis bàsics com la recaptació, els residus, el transport escolar, secretaria i intervenció, etc., "serveis difícilment assumibles per separat en municipis petits com els que configuren la nostra comarca".

En la trobada també es va parlar de les dificultats que afecten el finançament del món local i sobre quins recursos podran obtenir les adminsitracions comarcals per poder continuar oferint un servei de qualitat als ajuntaments i als ciutadans.

Fotografia al pati del claustre de la Diputació de Girona (autor: Miquel Millan)

Finalment, es va acordar fer aquesta trobada entre un i dos cops l'any. En la d'ahir hi van assistir Jaume Torramadé, president de la Diputació; els tres vicepresidents, Xavier Soy, Miquel Nogué i Miquel Calm; el diputat adjunt a la Presidència, Pere Vila, i els vuit presidents dels consells comarcals gironins: Xavier Sanllehí, president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà; Joan Català, president del Consell Comarcal del Baix Empordà; Ramon Moliner, president del Consell Comarcal de la Cerdanya; Joan Espona, president del Consell Comarcal de la Garrotxa; Jaume Busquets, president del Consell Comarcal del Gironès; Jordi Xargay, president del Consell Comarcal del Pla de l'Estany; Miquel Rovira, president del Consell Comarcal del Ripollès, i Robert Fauria, president del Consell Comarcal de la Selva.

Compartiu-ho amb: