El Leader Ripollès Ges Bisaura parla de medi ambient i energia en una trobada d’actors rurals a Prada

10 d'octubre de 2011

L’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura va participar, els dies 6 i 7 d’octubre passat, en la Primera trobada dels actors rurals de l’Euroregió Pirineus Mediterrània a Prada de Conflent. En la jornada hi van participar el gerent de l'Associació, Albert Puigvert, i la tècnica del Punt d'Infoenergia, Carina Creixans, en una taula de Medi ambient i energia on, entre d'altres, van parlar de l'experiència d'aquest Punt.

La jornada va consistir en una valoració de l'aplicació dels fons FEADER (Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural) en els diferents territoris de l'Euroregió i van quedar paleses les dificultats de cooperació entre els territoris a causa dels diferents ritmes de convocatòria i funcionament del programa. Per això es va acordar fer un document comú de recomanacions de cara a la nova convocatòria de fons FEADER prevista per les anualitats 2014-2020, per facilitar la cooperació entre territoris i la complementarietat entre fons FEADER i altres fons europeus (Poctefa, etc.).

El divendres 7 d’octubre, la jornada es va dedicar a la cooperació entre actors i territoris rurals i es van dur a terme 5 taules de treball: Energia i medi Ambient, Valorització de productes locals, Turisme, Cultura i patrimoni i Nou període Leader 2014-2020.

La taula d'Energia i medi ambient la va dirigir Albert Puigvert, gerent de l'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura. En aquesta taula es va fer una breu explicació del funcionament del Punt d'Infoenergia del Ripollès i dels diferents projectes de cooperació vinculats al món de l'energia i del medi ambient (Eureners2, Eureners3). També es va aprofitar per explicar el funcionament del projecte Gestió Sostenible Rural, que coordina la fundació Garrotxa-Leader, i el projecte Masovera, que coordina el Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central.

En totes les taules es van identificar possibles partenariatges entre territoris catalans, balears i francesos per tal d'aprofundir i ampliar projectes actuals i crear nous projectes futurs.

Compartiu-ho amb: