Visita dels alumnes del curs d’oví a la fira Sommet abans de la presentació de la segona edició del curs

11 d'octubre de 2011

Coincidint amb l'inici de l'últim mòdul del programa de formació per emprenedors del sector oví "Gestió tècnica i econòmica", els alumnes, responsables del curs i altres ramaders de la zona van visitar la fira internacional ramadera "Sommet de l'élevage" a Clermont-Ferrand (França). Aquest dissabte 15 d'octubre, en el marc de la Fira catalana de l'ovella, es presentarà la segona edició del curs, que tindrà com a novetat principal la col·laboració amb l'Escola de Pastors del Pallars Sobirà. Serà a la 13h a la sala Eudald Graells de Ripoll.

Els passats dies 5 i 6 d’octubre, 19 persones, principalment del sector oví, van poder visitar una de les fires ramaderes més importants d’Europa, el “Sommet de l’élevage”, Cimera de la Ramaderia a la ciutat de Clermont- Ferrand. El Consorci Ripollès Desenvolupament ha col.laborat en l’organització d’aquesta visita amb el suport de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura.

El Sommet acull cada any al parc d’exposicions de la Grande Halle d’Auvergne els millors exemplars de la ramaderia francesa. Hi va haver una representació de 2.000 animals de 64 races de bestiar boví, oví i equí.

Pel que fa al sector boví de carn , hi va haver concurs nacional de Limousin, i concursos de les races Charolaise, Blonde d’Aquitaine, Salers, Aubrac i Gasconne. En boví de llet, el concurs europeu de la raça Parda Suïssa (EUROBRUNE) i també els concursos de les races Holstein, Montbéliarde, Normande, Simmental,…

En el cas del bestiar equí, les races Percheron, Ardennais, Comtois i Bretona van organitzar concursos successivament. També hi va haver concursos de carruatges i desmostracions de cavalls de tir.

A l’espai oví, hi va haver representació de 26 races ovines (uns 400 caps en total) amb concursos nacionals de les races Texel, Charolais i Grivette i presentació d’altres races com la Ile de France, Suffolk, Hammshire, Rava, etc.

 

Més informació: nota de premsa del Consorci Ripollès Desenvolupament

Compartiu-ho amb: