El Punt d’Infoenergia del Ripollès forma part del projecte de cooperació Eureners3

18 d'octubre de 2011

L’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura participarà en la tercera edició del projecte de cooperació interterritorial en matèria d’eficiència i estalvi energètic Eureners 3. Avui al matí se n’ha fet la presentació oficial en una jornada inaugural a Estella-Lizarra (Navarra), on l'entitat ha explicat el funcionament del Punt d'Infoenergia del Ripollès.

L’associació ripollesa participa en el projecte juntament amb sis territoris cooperants més: Asociación TEDER(Navarra) com a coordinadors, Tierras de Libertad (Castilla la Mancha), Consorcio EDER (Navarra), ADR Sierra de Cazorla (Andalusia), GDR Sierra de Aracena y Picos de Aroche (Andalusia) i Grupo Omecyma (Aragó).

El projecte tres eixos d’acció: difusió i sensibilització, transferència del Punto Infoenergía de Tierra Estella i del Punt d’Infoenergia del Ripollès als altres grups cooperants i el desenvolupament d’una eina de mesura de la petjada de carboni en productes agroalimentaris.

La jornada ha estat inaugurada per representants del Govern navarrès i del Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí i ha comptat amb tres ponències per explicar els tres eixos del projecte. Hi ha hagut una primera presentació per explicar, enter d’altres, com es durà a terme la difusió i sensibilització del projecte, bàsicament a través de xarxes socials, d’un punt de sensibilització i d’un concurs a través de Youtube per saber quines accions innovadores fa la població en eficiència i estalvi energètic. El premi serà una bicicleta elèctrica.

En una segona intervenció, David Labeaga, tècnic del Punto Infoenergía de Tierra Estella, i Carina Creixans, tècnica del Punt d’Infoenergia del Ripollès (fotografia de sota), han exposat la seva metodologia de treball i alguns dels resultats obtinguts fins ara i han citat els grups que integren el projecte a fer una trobada per transferir el Punt d’Infoenergia demà, 19 d’octubre.

Finalment, s’ha parlat sobre l’eina per avaluar la petjada de carboni en productes agroalimentaris, la gran aposta del projecte que es desenvoluparà per ser aplicada en formatge d’ovella, embotits i oli. Aquesta eina serà fàcilment certificable per una entitat certificadora per tal que es pugui incorporar en l’etiquetatge del producte i donar–li un valor afegit, es desenvoluparà al llarg dels anys 2011, 2012 i 2013 i, durant el 2014, es preveu que cada grup certifiqui algun producte de la seva zona de forma gratuïta.

 

Més informació: www.ripollesgesbisaura.org 

Nota de premsa Comunicació programa Eureners3

 

Compartiu-ho amb: