La coordinadora de l’Institut de les Dones a Girona diu que el Consell de Dones del Ripollès és modèlic

18 d'octubre de 2011

Aquest matí la coordinadora de l’Institut Català de les Dones a Girona, Fina Surina, s’ha reunit amb les diverses associacions de dones de la comarca i amb el Consell de Dones del Ripollès a la seu del Consorci de Benestar Social, al Consell Comarcal. Segons Surina, “hem vingut a trepitjar territori i a conèixer la feina que s’està fent des del Ripollès, que és molta i molt bona, sobretot en el context de crisi actual”. Surina ha elogiat especialment l’existència, des del 2007, del Consell de Dones del Ripollès.

Aquest òrgan s’ha convertit en una plataforma de diagnosi, debat i acció formada per dones representatives dels diferents àmbits de la societat. La coordinadora territorial de l’ICD ha dit que es tracta d’un model exemplar que d’altres territoris s’han interessat a engegar i que l’Institut el prendrà com a referència.

El president del Consorci de Benestar Social del Ripollès, Miquel Rovira, també ha estat present en el Consell i ha destacat el paper de la dona al Ripollès, “actiu, d’implicació i molt vàlid”. Rovira i Surina han seguit les explicacions de les comissions de treball en els àmbits laboral i educatiu que s’han creat en el marc del Consell de Dones i han pogut conèixer l’apartat de Dones de la nova pàgina web del Consorci de Benestar Social del Ripollès, que abans de finals d’any sortirà a la llum. Un apartat des d’on es vol incentivar la participació a través d’una plataforma virtual per treballar en xarxa amb totes les entitats que formen part del Consell de Dones.

“Hi ha molt fet i molt per fer”, ha dit Surina, que ha afegit que les principals línies de l’Institut Català de les Dones passen per la prevenció i la sensibilització en igualtat entre home i dona, el foment de l’emprenedoria i la inserció de la dona en el món laboral, l’impuls de mesures de conciliació i la lluita contra la violència de gènere. Surina ha explicat també que s’està elaborant el Pla de Polítiques de Dones 2012-2015 i ha demanat la incorporació de les propostes fetes des del territori.

La coordinadora territorial de l’ICD també ha anunciat que tonarà a activar les reunions amb les associacions de dones del territori i n’ha apuntat una de propera amb les el Ripollès, que es farà a Campdevànol. Un cop acabada la reunió, la coordinadora s'ha fet una foto de grup amb les participants al Consell de Dones i el president del Consorci de Benestar Social del Ripollès.

Compartiu-ho amb: